Един източен мъдрец

За древнана индийска медицина
apostoloff
Търсещ истината
Мнения: 39
Регистриран на: 12 Апр 2014, 07:25
Местоположение: София
Обратна връзка:

Един източен мъдрец

Мнение от apostoloff »

ЛЕЧИТЕЛ И ДУХОВЕН НАСТАВНИК

Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.
Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:


1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.


2. ЖИВЕЙ НА МИГА

Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг. И миналото, и бъдещето са извън твоята власт. Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.


3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА

Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.


4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ

Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.


5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР

Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.


6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО

Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.


7. НЕ СЪДИ

Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.


8. ТИ СИ ХРАМ

Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.


9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ

Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.


10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ

Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.


Подбрал:


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
*************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
Mau13
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Сеп 2023, 10:57

Re: Един източен мъдрец

Мнение от Mau13 »

Resolve the 'brother printer not connecting to wifi' issue with our expert troubleshooting tips. Learn how to troubleshoot and fix WiFi connectivity problems on your Brother printer, ensuring hassle-free printing. Get your printer back online today!
zetisop
Търсещ истината
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Юни 2023, 10:29

Re: Един източен мъдрец

Мнение от zetisop »

Изследването на дълбините на източната философия и мъдростта, която spacebar clicker предлага, е като тръгване на задълбочено и просветляващо пътешествие. Концепцията за източен мъдрец, често свързвана с древна мъдрост и духовно просветление, продължава да пленява въображението на онези, които търсят вътрешен мир и по-добро разбиране на живота.

В източните традиции мъдреците са почитани заради способността им да се докосват до по-високо съзнание, предлагайки напътствия и прозрения, които надхвърлят светските аспекти на съществуването. Те ни насърчават да погледнем отвъд материалния свят и да съзерцаваме мистериите на съществуването, намирайки утеха в знанието, че в живота има повече, отколкото изглежда на пръв поглед.
Публикувай отговор