Често задавани въпроси за пътуването извън тялото

Астрална проекция, Опитност извън тялото, Преживявания близки до смъртта, Осъзнато сънуване

Често задавани въпроси за пътуването извън тялото

Мнениеот NewAge.bg » 22 Ное 2012, 19:36

Да предположим, че докато сте извън тялото си, се загубите или забравите как да се върнете обратно?

Няма никаква вероятност нито едната, нито другата възможност да породи, някакъв проблем, защото вие не зависите от това рационалното съзнание да се грижи за тях вместо вас. Когато станете опитни астрални пътешественици, вие ще знаете как да "се заставите" ефективно да отидете до всяко едно място, до което имате нужда да отидете, а собственото ви тяло е едно място, което имате съществено основание да достигнете. А докато се превърнете в опитни пътешественици, ще откриете, че единственият ви съществен проблем не е "как да се върнете обратно", а "как да останете навън"; ще откриете, че сте склонни да се вмъквате обратно във физическото си тяло поради най-дребната причина, а често дори и при липсата на някаква външна причина за това, а само поради някаква мимолетна представа или идея.
В допълнение към тази тенденция - по-скоро като причина за тази тенденция - астралното средство за пътуване, което сте си изградили, няма да бъде напълно свободно от астросома, който остава във физическото ви тяло. Между тях винаги е налице една тънка свързваща "нишка" от много фина астрална субстанция. Понякога в окултните източници тя бива наричана "сребърна нишка". Това определение е взето от Стария Завет, Книга на Елесиаста, Глава 12, стих 6, където като метафора за смъртта е използван израза "докле не се скъса сребърната верижка" - в смисъл, че астросомът се е отделил напълно и безвъзвратно от физическото тяло и помежду им вече не съществува свързваща нишка. Но представата за свързващата нишка в никакъв случай не трябва да ни кара да мислим за нея като за нещо тежко или неудобно дори спрямо астралните понятия. Много хора в продължение на години успешно са осъществявали астрални пътувания без дори да имат представа, че през това време по някакъв начин са били свързани с физическите си тела. Ако знаете, че "нишката" е там и ако гледате към нея, когато сте извън тялото си, вие вероятно ще бъдете в състояние да я видите и това може да ви послужи като Потвърждение за съществуването й. Но дори и ако не я видите, можете да бъдете сигурни, че тя функционира напълно ефективно.
Още две неща за "нишката". Тя не е просто едно приспособление за безопасност. В процеса на практика вие ще откриете начини как да изтегляте "повече сила" или "повече познание" - според това от какво се нуждаете - към съзнателния си Аз, когато сте извън тялото си, чрез нишката.
И тъй като тя е само една неотделима част от собствената ви астрална субстанция, тя просто бива реабсорбирана при завръщането ви.

Астрална проекция - М. Денинг
Newage.bg
Аватар
NewAge.bg
Администратор
 
Мнения: 11
Регистриран на: 18 Авг 2012, 08:46

Re: Често задавани въпроси за пътуването извън тялото

Мнениеот NewAge.bg » 20 Апр 2013, 21:34

Представете си, че докато сте извън тялото си, излезете от потока на времето и не успеете да се завърнете обратно в продължение на месеци или години?

Известно ни е, че е имало подобни редки случаи - които нямат нищо общо с преднамерената и съзнателна астрална проекция - при които някоя личност е преминала от нормален сън в едно каталептично състояние, което в някои редки случаи продължава с години. Тези хора никога не са практикували каквато и да е форма на окултно обучение - можем уверено да твърдим това, защото лекарите, упорито търсещи някаква явна причина за това странно явление, със сигурност биха установили факта от окултно обучение, ако такова е било осъществено.
В представените от нас в тази книга методи има изобилие от материал, осигуряващ един здравословен и силен поток от енергия между различните нива на вашата душа и физическото ви тяло - дори и преди да сте започнали насочена дейност за астрална проекция. За всяка личност, намираща се в сравнително нормално здравословно състояние, не съществува никаква опасност да изпадне в ненормално дълго или вредно състояние на каталепсия, породено от която и да е от препоръчаните практики.
Що се отнася до "забравянето на времето", естествено че в някаква степен това се случва. Тук отново е налице едно самоопериращо средство за безопасност. При астралните състояния, които са най-близо до земното съзнание (т. е. състоянията, в които нетренираната воля ще бъде ограничена до момента, когато сме готови за по-нататъшен прогрес), съществува едно ясно усещане за времето - всъщност това е един от начините, чрез които можете да направите разлика между астралното преживяване и обикновения сън, тъй като в съня почти никога не съществува истинско време от деня или нощта. Когато станете по-опитни, вие ще бъдете в състояние да достигнете до "по-безвремеви" области, тъй като тогава ще можете по-съвършено да действате в ситуацията.
При всички случаи помнете - грубият астрал, тази част от вашия астросом, която е в най-тесен контакт с физическото ви тяло, все още е там, когато съзнанието ви е някъде другаде, и е в телесния край на свързващата "нишка". Не се страхувайте - когато тялото ви поиска да се върне, вашият груб астрал ще ви издърпа обратно.

Астрална проекция - М. Денинг
Newage.bg
Аватар
NewAge.bg
Администратор
 
Мнения: 11
Регистриран на: 18 Авг 2012, 08:46

Re: Често задавани въпроси за пътуването извън тялото

Мнениеот tuigi » 30 Апр 2013, 23:30

Астралната проекция е нещо малко по- различно от излизането извън тялото.
Въпросът е, че някои хора просто си въобразяват, че нещо се е случило и описват преживяното като по учебник.
Има ли тук някой, който действително практикува?
И какъв е смисълът от това? Какво ново знание е получил? Но не по учебник.
tuigi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Апр 2013, 21:44

Re: Често задавани въпроси за пътуването извън тялото

Мнениеот pantajali » 27 Окт 2013, 21:10

Виж поста от октомври в съседниа форум.
pantajali
 
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Окт 2013, 19:37

Re: Често задавани въпроси за пътуването извън тялото

Мнениеот анонимен » 28 Юли 2015, 16:45

Здравейте,пиша защото търся отговори.По време на сън разбирам,че съм готов да премина към "страната на сънищата" (да го наречем) чрез звук който чувам в съзнанието ми.Случвало ми се е да отивам на "там" ,но връзката се разпада бързо заради мен.Изпитвам притеснение да "отивам там" ,защото не знам дали ще се върна ?

Другият ми въпрос е : При отделен случаи почувствах как душата ми се опитва да излезе от тялото,но и там не бях сигурен как да процедирам и какво ще се получи, и изобщо безопастно ли е за здравето ми това, и го прекъснах.

Моля за съвета на някой добре запознат,как да процедирам в овладяването и действията ми,като се има в предвид ,че всичко се случва САМО докато спя.Ще съм благодарен да ми отговорите.
анонимен
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Юли 2015, 16:32

Назад към Опитност извън тялото

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron