Някой имал ли е опитност извън тялото?

Астрална проекция, Опитност извън тялото, Преживявания близки до смъртта, Осъзнато сънуване

Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот cpetrova » 25 Мар 2013, 15:39

Здравейте, някой имал ли е опитност извън тялото? Независимо спонтанно или предизвикано? Ако е предизвикано, какви техники използвате за постигане на ОИТ? Ако е спонтанно - колко често ви се случва и при какви обстоятелства?
cpetrova
Търсещ истината
 
Мнения: 5
Регистриран на: 25 Мар 2013, 15:32

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот mitaka_84 » 27 Мар 2013, 09:25

Здравей аз лично съм имал веднъж спонтанно опитност извън тялото. Повече за предизвикване на опитност извън тялото можеш да научиш тук: http://outofbody.newage.bg/%D1%82%D0%B5 ... 1%82%D0%BE
mitaka_84
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Ное 2012, 15:24

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот voltmachine » 14 Апр 2013, 22:32

Аз съм изпадал в едно състояние, което е по време на сън и най-вече малко след като заспя. Изведнъж съзнанието се събужда и осъзнава че спи, но тялото е парализирано и не може да се движи. Случвало ми се е около десетина пъти.
Ако човек не знае за това състояние обикновено се опитва с всички сили да размърда някоя част от тялото си, за да се събуди. Това е доста мъчително състояние и съзнанието може да изпадне в паника.
Това се нарича "гранично състояние" и "фокус 10" от Робърт Монро, медицинското му име е "сънна парализа", в което съзнанието е будно, а физическото тяло спи. Това е точката от която лесно може да се влезе в опитност извън тялото и човек е запознат с това може да се възползва от нея, вместо да се опитва да се събуди.
"Ние не сме човешки същества, които понякога имат духовни преживявания,
ние сме духовни същества, които понякога имат човешки преживявания"
Аватар
voltmachine
Lightworker
 
Мнения: 18
Регистриран на: 21 Сеп 2012, 13:13

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот cpetrova » 15 Апр 2013, 16:18

А не си се оставял на това състояние, за да осъществиш ОИТ? Или страхът те е спира?
cpetrova
Търсещ истината
 
Мнения: 5
Регистриран на: 25 Мар 2013, 15:32

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот voltmachine » 15 Апр 2013, 22:55

Случваше ми се по често преди да имам информация за ОИТ. 1-2 пъти се случи когато вече знаех, но в това състояние не всеки път може да разсъждаваш. Единия път точно страха ме спря, не можах да се овладея и да експериментирам. Тогава рационалния ум липсва.

Проблема мисля е точно че това се случва по време на сън и съзнанието не всеки път е достатъчно будно и е по-трудно да се контролира. Така е и при ярките сънища съзнателния контрол при тях всеки път е различен. За да се избегне страха трябва да минат няколко такива случки, за да се наслоят в подсъзнанието. Или да се ползва някои метод за влияние на подсъзнанието да му се запамети как да реагира, като например повтаряне всяка вечер по 20 пъти или самовнушение по време на медитация.

От тази гледна точка предизвиканото ОИТ би трябвало да е най-пълноценно от всичките видове ОИТ, защото при него се навлиза с подготвено и напълно будно съзнание.
"Ние не сме човешки същества, които понякога имат духовни преживявания,
ние сме духовни същества, които понякога имат човешки преживявания"
Аватар
voltmachine
Lightworker
 
Мнения: 18
Регистриран на: 21 Сеп 2012, 13:13

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот cpetrova » 16 Апр 2013, 15:40

Това е така - големият въпрос е как да се предизвика осъзнато излизане извън тялото, което се оказва, че не никак лесна работа.
cpetrova
Търсещ истината
 
Мнения: 5
Регистриран на: 25 Мар 2013, 15:32

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот voltmachine » 20 Апр 2013, 21:28

Има няколко метода за това.
Методът на Робърт Монро използва редовни упражнения чрез постепенно овладяване на граничното състояние преди заспиване и задържането му за по-продължително време. По-късно той създава свой институт и разработва метод да по-бързо постигане на ОИТ чрез Hemi-Sync музика, която се слуша със слушалки и на всяко ухо се подава различни честоти, който синхронизират двете мозъчни полукълба.
Освен при релаксирано състояние граничното състояние се често получава и в другата крайност - когато след много напрегнат ден физическото тяло е крайно изтощено, а съзнанието възбудено. Тогава тялото лесно се отпуска и заспива, а напрегнатото съзнание не успява и веднага влиза в гранично състояния.

Методът Мелинда-Денинг също изисква упражнения и олекотяване на организка с избягване на някои храни. Постепенно отделяне на все по-големи количества астрална субстанция (част от астралното тяло) и изпращането и на определени места, където тя самостоятелно да наблюдава след това се изтегля обратно в астралното тяло и се възприема натрупаната информация.

Един от най-бързите методи е чрез променящи съзнанието вещества, като псилоцибни гъби, аяхуаска, ДМТ, ЛСД и т.н. С малките дози може да се постигнат преживявания които Робърт Монро описва като преживявания от Първи тип - които са преживяващият се намира във физическата реалност и може да се придвижва в нея и да я изследва. С по-високи дози може да се достигне преживяване от Трети тип, наречени с момента Духовни преживявания, където съзнанието е по-близо до източника и не съществува форма и време. Тези преживявания се случват често и на хора изпитали ОИТ тип Преживявания близки до смъртта и обикновено променят коренно човека и придават нов смисъл за всичко. Но при високи дози в неподходяща обстановка и състояние на съзнанието има опасност от лошо пътуване.

Има и още други методи, до които различни хора са достигали предизвикано ОИТ.
"Ние не сме човешки същества, които понякога имат духовни преживявания,
ние сме духовни същества, които понякога имат човешки преживявания"
Аватар
voltmachine
Lightworker
 
Мнения: 18
Регистриран на: 21 Сеп 2012, 13:13

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот nemofera » 31 Юли 2013, 15:16

Здравей.От няколко месеца насам,по време на сън, астралното ми тяло пътува.Паралелно с това,където и да пътува в други светове,то вижда и физическото тяло.Най интересното е,че всъщност аз не съм заспала дълбок сън.Спя с полузатворени очи,чувам всички шумове и вибрации,а в същото време сам в други светове,общувам с други и наблюдавам тялото си.В началото ми се струваше малко странно,но с някои методи на медитация,го осъвършенствах,и сега чакам с нетърпение да заспя,за да се пренеса в истинският свят.Този тук на земята е илюзия.
nemofera
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Юли 2013, 15:02

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот Mariarida » 02 Авг 2013, 19:07

Здравейте!

В последно време ОИТ ми зачестяват, започвам да се интересувам и да чета повече по темата и ето така ви открих. Мога да споделя с вас моите преживявания, които винаги са различни, но етапите до достигане до състоянието са винаги едни, понякога преминавам през тях по-бързо, друг път по-бавно и болезнено.
От 14-15 годишна преживявам сънни парализи, които са ми се случили толкова много пъти, че даже не мога да ги изчисля. Десетки, а може и да са стотици. Понякога се случваха по няколко пъти на нощ. Чувството беше придружено с невероятна болка по цялото тяло, огромно напрежение и толкова силен шум в ушите, че имах чувството, че се намирам на летище и всеки момент ще ми се пръснат тъпанчетата от шума на излитащи самолети. Това придружено с паниката - "Какво става..умирам ли, някой идва да ме вземе?" правеше преживяването неприятно. Всеки път изпитвах страх. Усещах присъствие около себе си, понякога и над мен. Случваше се да имам страх да заспа, защото знаех, че пак ще се случва.
Постепенно започвах да не обръщам внимание на парализите с времето, преборих страха, болката и шума намаляваха. Една нощ, преминавайки през състоянието на кратка сънна парализа, когато спи само тялото ми и аз много добре осъзнавам, че не сънувам, се озовах на положение над мен самата, като виждах всичко в стаята на 360 градуса. Направи ми впечатление, че в стъклената част на вратата се отразява светлина. Уплаших се и сякаш "тупнах" обратно в себе си. Станах и видях, че светлина във вратата наистина се отразяваше и погледнах през прозореца, който се намираше срещу вратата - долу имаше запалена кола с пуснати фарове. Това беше първото ми подобно преживяване, което по-късно разбрах, че се нарича" опитност извън тялото". Беше за кратко.
Две години по-късно ми се случва ОИТ за втори път. Отново сънна парализа, на която вече се научих да не обръщам внимание, но през това време си мислех и се питах дали съм заключила вратата на апартамента. Лежа и се опитвам да си спомня и решавам все пак да стана да проверя, но си казвам "О, не.. сега докато се размърдам от тая сънна парализа, 100 часа борба ще е". Опитвах се да се раздвижа обаче костваше много сила, крещях в себе си да се събуди тялото, но не ставаше. Накрая се ядосах и изкрещях "Я ставай веднага!" В този момент се изправям, само че усещам, че нещо не е наред. Изправям се със нечовешко усилие, придружено с много силно напрежение и изведнъж усетих "отлепяне". Както се "засилих" за движението до седнало положение на леглото, изведнъж се озовах с поглед пред корема си. Осъзнах, че се чувствам страхотно лека, чувствах, че мога да се огъна и разтегна, както си искам, чувствах, че нищо не ми пречи и все едно съм направена от пластелин. Трудно за обяснение е подобно преживяване. От една страна тялото ми лежеше, от друга страна изправяйки се до седнало положение, видях контура на тялото си, който се движеше, светеше с синьо-бяла светлина и беше просто контур на мен. Озовавайки се с поглед пред корема видях нещо, което приличаше много на образите, които сме виждали на "Млечния път". Видях, че той също свети със такива цветове, в центъра синьо, преливайки до бяло. Движеше се много бавно около центъра си. Беше много красиво и странно. Цялото това преживяване се случи много бързо, аз се уплаших и се върнах обратно в себе си. Събудих се и започнах да си задавам въпроси какво е това. Това беше най-яркото и впечатляващо преживяване.
Третият път по време на ОИТ видях цветни петна, напомняйки фойерверки. Следващият път чувствах лекота, все едно лежа във въздуха и се движа в дясно от мен нагоре. Всеки път е различен, но усещането за лекота, хармония и пълноценност винаги присъства.
Много ще се радвам ако някой от вас също е преживявал ОИТ да ги сподели и да разкаже за тях. Чакам с нетърпение!
Mariarida
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Авг 2013, 14:16

Re: Някой имал ли е опитност извън тялото?

Мнениеот cpetrova » 26 Авг 2013, 12:20

Няколко пъти и на мен самата ми се е случвало. Всичко започва със сънна парализа и ужасяващ страх от неизвестността преди 15 години. Спирах процеса, защото бях много уплашена. Повтаряше се често - може би през вечер. Усещах силни вибрации, придружени със силен шум в ушите.
Тогава всъщност започнах да се интересувам какво се случва с мен - впоследствие разбрах, че става въпрос за отделяне на астралното тяло от физическото.
Най-важното е да се преодолее страхът! В това отношение много светлина по въпроса хвърля трилогията на Робърт Монро - "Пътуване извън тялото" , "Далечни пътувания" и "Безкрайни пътувания". Всичко, което е написал, отговаря на истината.
При предишния и по-предишния пост става въпрос точно за това!
Това, което са описали и Mariarida, и nemofera - съм го преживяла същото. Защото вашите преживявания са съвсем истински и автентични и не се съмнявам в това. Но хората някак си не го възприемат.
cpetrova
Търсещ истината
 
Мнения: 5
Регистриран на: 25 Мар 2013, 15:32

Назад към Опитност извън тялото

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron