Как да разпознаем какво е породено от егото?

За илюзиите на егото и начините за предоляването му
teodoran1
Мнения: 4
Регистриран на: 29 Юли 2016, 13:09
Обратна връзка:

Re: Как да разпознаем какво е породено от егото?

Мнение от teodoran1 »

Склонността ни да живеем в миналото, отъждествявайки се с него и болката, която ни носи, но и постоянните проекции за бъдещето - его. Не успяваме да живеем в настоящето, поради което значително понижаваме качеството си на живот. Един от малкото спектри на егото....
Сред слепите едноокият е цар. https://www.keranova.org/
Глухарче
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Дек 2022, 17:25

Re: Как да разпознаем какво е породено от егото?

Мнение от Глухарче »

mitaka_84 написа:Това може да ви звучи като лесен въпрос, но се постарайте да го обмислите. Различните хора определят по различен начин, какво всъщност означава егото, но контекстът който имам в предвид е в това. Как определяте кое е породено от вашата истинска същност и кое се дължи на фалшивото чувство за себе си?
Много е трудно да се различи действието на Егото от действието на съзнанието на човека, защото Егото спонтанно се формира в аурата от четиригодишна възраст, прихваща и се идентифицира с всички импулси на дете/тийнейджър/възрастен и ги стимулира по свое усмотрение. По този начин Егото си осигурява необходимата енергия.

По същество всичко, което е агресивно, ограничаващо, отрицателно, злонамерено, е проява на Егото, но не само на него: то може да бъде и проява на последиците от емоционални травми, ниско развито съзнание, Зли Енергии от аурата... и така нататък.
Публикувай отговор