МНОГО ДОБРА НОВИНА

Всичко което не попада в останалите форуми

МНОГО ДОБРА НОВИНА

Мнениеот apostoloff » 30 Юни 2014, 03:53

ВАКСИНА СРЕЩУ ИНФАРКТ

У нас инфарктът на миокарда е сред основните заболявания, които водят до преждевременна смърт, както при мъжете, така и при жените.
Една голяма крачка в борбата с добиващите застрашителни размери сърдечносъдови заболявания отбеляза наскоро науката. Тя се състои в разработването на специална ваксина, която намалява риска от инфаркт с до 90%.

Иновативният препарат е дело на учени от Харвардския университет.
В сътрудничество с изследователи от университета в Пенсилвания, те открили безценен начин да бъде спасен живота на хиляди хорa.

За разлика от съществуващите досега лекарства обаче, новата ваксина не изисква постоянна употреба, достатъчно е да бъде използвана само веднъж. Тя въздейства на гена PCSK9, който се намира в черния дроб.

Установено е, че нарушаването на работата на гена води до увеличаване на холестерола в сърдечносъдовата система, което от своя страна увеличава риска от инфаркт.

Лекарството ще бъде на разположение на пациентите в близките 10 години. Може да бъде алтернатива на медикаментите, които обикновено се използват, за да се намали рискът от пристъпи.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
Търсещ истината
 
Мнения: 40
Регистриран на: 12 Апр 2014, 07:25
Местоположение: София

Re: МНОГО ДОБРА НОВИНА

Мнениеот Holydream » 03 Юли 2014, 10:13

Извинете ме, apostoloff, но мен новината никак не ме грабна! Нямам информация що за ваксина ще бъде тя като съдържание, надявам се да е из основи различна от използваните досега и да бъде наистина полезна и без никакви вредни странични ефекти... Доколкото зная ни е дадено каквото е нужно! Всяко едно вмешателство се приема за чуждо и не е доказано, че има ползи за системата ни! Много добра новина за мен е да се елиминират по всевъзможни начини причините за болестите, а не вече създадени да се обработват от всеки, както му дойде... За мен е важно да се подобрят условията и начина на живот на човечеството, за да се елиминират по естествен път причините за болестите! Въобще изобщо всичко, което ни заобикаля да е на нужното, потребно и полезно за човека ниво... Крайно време е всички заедно да се замислим какво правим с живота си!
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron