Факторът време в астрологията

Всичко което не попада в останалите форуми

Факторът време в астрологията

Мнениеот apostoloff » 03 Апр 2016, 17:45

КОЛКО ВАЖЕН Е ЧАСЪТ НА РАЖДАНЕ

Когато се раждал цар Петър I, акушерката помолила майка му, да потърпи още поне половин час. Царят се разгневил, но бабката му казала: „Ако князът се роди през първата половина на часа, ще живее 50 години, ако се роди през втората – ще доживее до 70.

За да се изготви личнен рожден хороскоп са необходими на само ден, месец и година на раждане, но и точният час на раждането. Времето на раждане играе изключително важна роля при изчислението на хороскопа и е от първостепенна важност. Хилядолетните наблюдения на астролозите са довели до следните изводи:

Дете родено между 24.00 – 02:00
В това време на бял свят се появяват много любознателни натури. Те винаги се учат с удоволствие на всичко ново. Наистина, майката трябва да бъде нащрек: нервната им система невинаги издържа на високите натоварвания. Живият и любопитен малчуган винаги трябва да е в курса на всички събития, затова не игнорирайте желанието на чедото си да общува, разказвайте му интересни истории от живота: той ще го оцени. И обезателно го подтиквайте към изучаването на чужди езици – детето ви има отлична памет. Има обаче едно „но“: за да израсне умно и независимо, обръщайте внимание на кръга на неговото общуване; то се влияе от компанията си и лесно се увлича от чужди идеи.

Дете родено между 02:00 – 04:00
В средата на нощта се раждат децата-пчелички, чието трудолюбие може само да радва. Те умеят да печелят и да харчат пари, лесно постигат поставените цели, независимо към коя сфера се отнасят. Роденото в тези часове дете притежава отлично здраве и жизнена сила. Когато порасне, не контролирайте всяка негова стъпка, не се тревожете за него: разсъдливостта и природната му предпазливост ще го предпазят от опасности. Към минусите на характера може да се отнесе лошата комуникативност, заради която детето може да изостава в училище. Старайте се да развивате това качество още от ранните му години.

Дете родено между 04:00 – 06:00
В този период на бял свят се появяват лидерите, бъдещите ръководители. Ако детето е родено призори, то ще е честно, независимо и много упорито. За да не се превърне в тиранин и деспот, възпитавайте малкия човек колкото може по-меко, внушавайте му търпение и грижа за близките. Момиченцата могат да се окажат прекалено своенравни, а момченцата — груби и резки, затова е важно какъв пример ще имат пред очите си. Тези деца се отнасят много сериозно към всичко и това им помага да станат истински самостоятелни още от малки. Слаба страна е егоцентризмът им. Понякога постъпват зле само за да докажат правотата си – толкова силно е у тях влечението към лидерство.

Дете родено между 06:00 – 08:00
Сутрин се раждат много чувствителни и раними деца, затворени в себе си и в своя свят. За да не допуснете обаче пъпната му изолираност от реалността, не оставяйте детето само, вземайте го със себе си и на пътешествие, и на гости, и на вилата. Такива деца имат крехко здраве, те обожават да четат и да изучават хората, поради което впоследствие от тях стават отлични психолози и творчески натури, склонни към писателство.

Дете родено между 08:00-10:00
Не се учудвайте, че именно към вашето дете ще се стремят всички, които се нуждаят от топла дума и помощ. Защото основните му качества са доброта и човечност, както и силно обаяние. Не е изключено неговият път в живота да станат меценатството и благотворителността.

Дете родено между 10:00-12:00
В тези часове се раждат честолюбиви и принципни хора, които в бъдеще стават политици. Още от малки е много трудно да промените мнението им по който и да е въпрос. Тези деца никога не се водят по ничий акъл и винаги оставт верни на себе си и на своите принципи. Те лесно се сприятеляват и установяват контакти, играят ролята на лидер във всеки колектив, но се занимават само с това, което им е интересно. Напомняйте по-често на детето си, че без умения да изпълнява всекидневната рутинна работа нито една мечта няма да се сбъдне.

Дете родено между 12:00-14:00
Времето на заклетите пътешественици, които още от малки мечтаят да се отправят към далечни страни. Когато детето порасне, няма да можете да го удържите. Влечението към пътешествия и промяна е в кръвта му. Най-доброто, което можете да направите, е да му дадете добро образование. То много ще му помогне в живота. Идеален вариант може да стане обучението зад граница. Никога не натрапвайте на вашето чедо собственото си мнение — по много въпроси то се ориентира много по-добре от вас.

Дете родено между 14:00-16:00
Ако малкият човек се е родил в ранния следобед, жизнените проблеми и неуредици само ще закалят характера му, ще го направят твърд и непреклонен, способен да преодолее всякакви прегради, да премине през всякакви изпитания. Бъдете готови любознателното дете отрано да започне да ви задава недетски въпроси. Отговаряйте му честно и открито, то ще ви разбере. И още: научете го да се стреми към действително важни цели, да не се разпилява за много неща. И старателно следете здравето му,знае мярка в нищо.

Дете родено между 16:00-18:00
Малчуганите, родени във втората половина на деня, имат голяма нужда от любов. Те обожават родителската ласка, обятията и целувките, а когато пораснат, в търсене на любов рано встъпват в брак. Способността да съчувстват и да се поставят на мястото на другия прави тези хора добри и отзивчиви. Околните просто ги обожават заради тази им черта, но близките им често злоупотребяват с тяхната сговорчивост и неспособността им да отказват.

Дете родено между 18:00 – 20:00
Вечер се раждат хора, които умеят да намират изход дори и от най-сложните ситуации. Каквото и да се случи, такова дете никога няма да се откаже и няма да е пасивно пред трудностите. Тези малчугани са невероятно активни, изключително много обичат комфорта и удобството, от които зависят настроението и самооценката им. Затова им купувайте не толкова красиви, колкото удобни дрехи — те ще го оценят. Най-главното обаче е да научите малкия човек на изкуството на компромиса, да му обясните, че гъвкавата пръчка се огъва, но не се чупи.

Дете родено между 20:00 – 22:00
Много активни, весели деца, които обожават връстниците си, особено от противоположния пол. Те отрано завързват романи, буквално още от първи клас, и това не бива да ви удивлява или огорчава. Те са хазартни, лесно се увличат от всичко ново, имат артистични способности. Следователно драматичният състав, театралната студия или поне хореографското училище е това, което им трябва.

Дете родено между 22:00 – 24:00
Децата, родени в края на денонощието, са мъдри, раними и затворени. Те са много привързани към своите родители, гордеят се с тях и в много отношения ги копират. Когато пораснат, те не особено успешно се издигат в кариерата: просто защото са равнодушни към материалните блага. За тях имат значение само семейството и традициите на предците. Затова често стават продължители на делото на бащите и дедите си. Важен момент, на който трябва да обърнат внимание родителите, е, че детето зле понася раздялата с привичните неща — с училището, с дома и дори с любимите дрехи. Не бива да го травмирате…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
Търсещ истината
 
Мнения: 40
Регистриран на: 12 Апр 2014, 07:25
Местоположение: София

Re: Факторът време в астрологията

Мнениеот kysmet4e » 19 Авг 2016, 21:00

Много хубава, добра, интересна и полезна статия, благодаря :)
kysmet4e
Търсещ истината
 
Мнения: 6
Регистриран на: 20 Юли 2016, 00:54

Re: Факторът време в астрологията

Мнениеот Holydream » 21 Авг 2016, 09:11

Аз на такива изобщо не се връзвам... Нито ги чета, нито пък им се доверявам, особено много с интервенциите и безобразията на днешната ни медицина :D
Сега ще ви дам полезна информация и ще се опитам да предизвикам и активирам логика :!: Всичко е енергия! И ние сме в центъра, нищо не знаещи и неподозиращи за законите на мирозданието!... :geek: :arrow:


ВРЕМЕТО В УТРОБАТА И РАЖДАНЕТО НИ ПРЕДОПРЕДЕЛЯТ ЦЕЛИЯ НИ ЖИВОТ!

Едва ли са много хората, които биха за замислили за този период от живота си. Времето прекарано в майчината утроба, раждането им на този свят, първите мигове, контакти с мама и външния свят, усещания, впечатления,емоции.

Всичко което знаем е, че (примерно):

Имаме тази фантомна болка във врата (или другаде)
Избягваме физическа близост с други хора
Имаме някакъв вид фобия
Трудно ни е да започнем или довършим начинание
Не знаем как да се справим с нещо без чужда помощ
Имаме проблемни взаимоотношения с родителите си
Страдаме от астма/екзема
Носим очила от най-ранна детска възраст
Страдаме от хранително разстройство
Страдаме от депресивни състояния/паник атаки
Не се чувстваме на място в този свят
Обект на насилие сме – жертви
Трудно се справяме със живота, особено като ни притискат
Не успяваме да изградим добри взаимоотношения с хората около нас
Изпитваме необяснима тревожност и безпокойство / отчужденост
Всъщност, списъкът може да е дълъг, почти безкраен. И, вярвате, или не, но причината за всички тези състояния и особености, може да датира от вашето раждане, от 9-те месеца в корема на мама, и дори още по-назад – от самото зачатие!

Как е възможно това ли? Ще открехна за вас вратата към тази непозната територия, а от вас зависи докъде ще стигнете в пътешествието!
Новите акценти и гледни точки, които дава тази техника, могат бързо и ефективно да изцелят и най-упоритите, и неподатливи травми! По какъв начин този период от съществуването ни на планетата Земя ни влияе като зрели хора, и изгражда нашите навици, емоционален свят, спектър на възприятия, физическо тяло?

Нека започнем от там, че всичко е енергия. И всяка енергия е съзнателна. Всеки носител на енергия/съзнание/информация на свой ред общува двустранно със заобикалящите го носители на енергия/съзнание/информация. Години наред, бе смятано погрешно, че ембрионът, или пък невръстното бебе нямат съзнателност, усещания, не усещат болка, не чувстват, не разбират. Мислим си, че ембрионът все още не е важен, той е неразвит, няма развит мозък и сензорика. О, колко много сме грешали! Всъщност, не само, че са съзнателни още от момента на зачеването, но малките бебета чувстват болка 4 пъти по-силно от възрастния човек! Всички твърдения в този материал, се базират на научни изследвания и са доказани факти. (Онази малка част, която говори за душата, е базирана на знание, което съвременната наука все още е неспособна да докаже...) :!: :?: :!:

I. Вътреутробно развитие

Но нека се върнем още по-назад. Още преди зачеването. От онзи етап на свързаност и единение (с Бог, колективната енергия и всичко, което Е), където единственото, което познаваме, е усещането за единение, за сливане с цялото. След това обаче, започва приключението наречено “Живот на планетата Земя“. Това отделяне от сладката цялост, сама по себе си е травмираща. Но тогава, душата намира нов дом и ново усещане за цялостност. С мама. Все още няма усещане за СЕБЕ си, но има усещане за МАМА. Всъщност, това усещане е толкова силно, че тялото на мама, емоциите на мама, мислите на преживяванията на мама, СЕ ПРЕВРЪЩАТ В МЕН. АЗ СЪМ МАМА. Толкова е просто – бебето в утробата няма усещане за собственото си тяло и идентичност. То приема всичко онова което чувства, и през което минава мама, за свое.

Ембрионът вижда света по начин, по който го вижда майката, и реагира с нейните емоции и реакции – точно така, както го прави и тя. Каквото преживява майката – абсолютно същото преживява и ембрионът, в пълния му спектър и сила!

Майката не предава към бебето си само хранителни вещества, ами ИНФОРМАЦИЯ! Доказано е, че пренаталният период оформя интелектуалните способности бебето в следното съотношение: 48% от гените, и 52% от средата!

Разбирате ли какво казва това? Минимум 52% от вашето съзнателно същество се оформя от мислите, чувствата, настроенията, емоциите, преживяванията, вярванията, убежденията на майката!

Доктор Брус Липтън казва (непременно изгледайте краткото видеото!): Ембрионът се осланя на това, което усеща чрез майка си, и адаптира физиологията си спрямо това, което вижда. Ако тя живее в страх, няма да предава на плода хормони на растеж, а хормони на страх и защита! Това така ще промени генетиката и физиологията на този плод, че когато се роди, това дете ще е програмирано да живее в страх. Простият факт, който науката доказва е, че “недоразвитият” ембрион е напълно съзнателен, и адаптира, и изгражда биологията си на базата на възприятието, което преживява. До такава степен е определящо какво преживява ембрионът през тези 9 месеца, че в този период се залагат “бомби със закъснител” като рак, сърдечно-съдови заболявания, висок холестерол, хранителни разстройства и т.н. в зряла възраст.

Когато някой от родителите не иска това бебе, то знае. Когато зачатието му е нежелано, или скалъпено с някакви задни цели, то знае. Когато майката се страхува, когато родителите не се обичат, когато навън се случва нещо страшно – ТО ЗНАЕ.

А сега, имайки тази важна информация, знаейки, че ембрионът усеща, чувства, осъзнава и разбира ВСИЧКО което се случва в мислите, емоциите и преживяванията на майката, опитайте да си представите с какви евентуални проблеми би се сблъсквало едно дете, което:
Е заченато “по случайност”
не е било желано, то е “грешка”
правен е опит / обмислян е аборт (това е директно застрашаващо живота)
майката и бащата са се карали непрекъснато
майката е била непрестанно под напрежение и стрес/страх/несигурност
майката се е чувствала необичана/нежелана/неприета
майката (и бащата) са преживяли голяма травма
бащата е изоставил майката
майката е поемала токсични вещества – алкохол, храна, медикаменти, и т.н. и е имала токсични емоции
Още дълго можем да продължим този списък, но схванахте идеята, нали? И ако темата с бебетата в момента ви е чужда, само помислете, че все пак и вие сте минали през този път, и това, което сте в момента е започнало и се е оформило точно там.

Ще ви дам един пример. Това е историята на г-н Х. Ето събитията, придружаващи неговата поява на бял свят:
Бащата умира, когато той е на 4 месеца в утробата
12-годишният му брат умира, когато е на 6 м. в утробата
Майката прави неуспешен опит за аборт и самоубийство
Веднага след раждането, дават бебето на вуйчото
Връща се да живее при майката на 3 г.
Насилван е психически и физически от доведения баща
Връща се при вуйчото на 8г.
Изключително травмиращ начин да се появиш на бял свят, нали? Сигурна съм, че вече сълзите напират в очите ви, състрадвайки на това клето дете. Каква тежка информация се е запечатала в него, докато се е оформяло. Какъв ли е бил живота му?
Чакайте, всъщност, мога да ви кажа това! И даже съм сигурна, че познавате този човек! Искате ли да чуете името му? ……….
Саддам Хюсеин!...

Нещата вече звучат много различно, нали?

Ето колко важно е вътреутробното развитие на човешкото същество. Развитието на вашите деца. Вашето собствено развитие. Връзката между този период, и всичко онова, в което се превръщаме като съзнателни, зрели хора, е неразривна, ясна и категорична. Родителите трябва да бъдат обучавани на това! Защото една съзнателна бременност дава основата и съдържанието на това, в което ще се превърне поредното човешко същество.

Имайки предвид вече това, което знаем за съзнателността, емоциите и възприемането на преживявания от заобикалящата едно бебе среда, нека направим равносметка как протича едно обичайно съвременно раждане. (И пак припомням – ако в момента темата “бременност и раждане” ви е чужда и далечна, то припомнете си, че и самите вие сте се появили по този начин. Струва си да знаете какво се случва и какво влияние оказва това, нали?)

Още с първите контракции или изтичане на водите, жената тича в болницата.
В болницата бива подложена на редица прегледи и манипулации, вариращи от дискомфортни и болезнени, до унизителни...
Задължително на жената се влива коктейл от медикаменти с различна цел (забързване на процеса на раждане, забавяне на процеса на раждане, обезболяване, и т.н.). Забързването на раждането го прави екстремно болезнено, лишавайки тялото от възможността да се нагоди постепенно към процеса, а забавянето и обезболяването, често дрогира до безчувственост. И понеже отделя жената от усещанията й за тялото, родилният процес спира. И понеже родилният процес спира, се налива още изкуствен окситоцин, който да забърза раждането.
Екип от медици непрекъснато проверява неща като разкритие, пулс, и прочие биологични маркери. Използва се грубо “пребъркване” отдолу, пристягане с колани, притеснително вслушване в тоновете на бебето на монитора
Унизителни, манипулативни и заплашителни коментари от медицинския екип далеч не са рядкост
В ситуация на екстремен стрес, страх, болка, невъзможност да усети тялото си, ярки светлини и чуждо агресивно присъствие – жената трябва да роди. В света на бозайниците (какъвто несъмнено е и човекът), раждащото животно се усамотява, търсейки тихо, безопасно, тъмно и самотно местенце, където да роди необезпокоявано. Ако обаче, се появи чуждо присъствие, хищник, каквато и да било заплаха, тялото веднага използва хормон, с който спира процеса на раждане. До следващия момент, в който животното се почувства отново в безопасност – раждането започва отново.
Жената е принуждавана да ражда в легнало положение, което затваря родовите пътища и прави раждането изкуствено затруднено и болезнено. Нормално би било да е в клек, или всяка друга позиция, която разтваря родовия път и се ползва от земното притегляне. Но това е крайно неудобно за лекарите.
Често (защо ли..), жената не може да роди естествено, затова кога спешно, или планирано – детето се ражда с цезарово сечение. Биологично заложеният от природата път, който бебето трябва да извърви само, не успява да се осъществи и то бива буквално измъкнато от корема на мама.
Ако все пак естественото раждане продължи, често се намесват агресивни инструменти като: вакуум, форцепс (едни големи и неприятни щипки хващат главата на бебето и болезнено го измъкват навън), скачане и натискане на корема на жената.
Дори няма да описвам всички възможни усложнения, като омотана пъпна връв около врата, засядане в родилния канал за дълго време, чупене на кости)
Това дори не е подробно описание, но дава идея какво се случва в родилните отделения. И дори всичко това да не се случи, то всяко раждане крие неизброими начини бебето да преживее стрес, и този стрес да остави отпечатък върху физиологията, емоционалния му свят, убежденията и моделите, които отпечатвайки се в подсъзнанието, ще формират поведението, себеосъзнаването и справянето със заобикалящата среда.

Имайки вече нова гледна точка към “несъзнателното” бебе, какво мислите, че преживява то през всички тези моменти? По какъв начин усеща страха, болката, отчаянието, безнадежността, обидата, унижението, ужаса от всичко което се случва? Едно забързано и ненавременно раждане (с окситоцин), лесно резултира в усещането “Не се чувствам дошъл навреме, не съм на мястото си”. Една травма на вратлето, или измъкване с форцепс при принудително изваждане, лесно се превръща във фантомна болка във врата, или хронично главоболие. Едно засядане в родовия канал лесно се превръща в “Чувствам се в капан, в безизходица, не знам какво решение да взема”

Ами какво ли възприятие и убеждение има бебето, което е брутално насилено със скок върху корема на мама, да излезе навън?

Огромните количества медикаменти, които се вливат на майката, бързо се предават чрез пъпната връв на бебето. А то.. все още няма развит черен дроб, способен да се справи с тази инвазия. Ако една епидурална упойка има силата да обездвижи и десенсибилизира тялото на майката, какво ли се случва в този момент с бебето? Какво ли е възприятието за света, което получава то в този момент, замаяно, упоено, измъкнато по някакъв насилствен начин? Какви убеждения се отпечатват в него, формирайки вътрешния му свят?

И ако вече ви е натежало и си мислите, че описаното тук е излючение, то ще ви разочаровам. Това е родилният процес, през който всички ние сме минали... :!: :!: :!:

Освен самият процес на раждане, от изключително голямо значение е и начинът по който започва пътешествието на новото същество в света навън.

Помните ли, че бебето няма усещане за собствена идентичност – то възприема себе си чрез майката. Усещането за отделеност след раждането е нещо ново и застрашително. Цели 9 месеца е било част от майката, а сега изведнъж идва това ново усещане за отделеност, за самота, изолация. Първите 45 минути са от критично значение да бъде изградена връзка, свързаност между мама и бебе. Ето защо е толкова важно, още в първите минути бебето да бъде сложено на гърдите/корема на майка си. Да усети контакта кожа-кожа. Да се вгледа в очите на майката. Бебетата са създадени съвършени – те виждат точно на такова разстояние, колкото е от гърдите на мама, до очите й. И веднага разпознават лицето! Тази връзка е толкова важна, както нищо друго, което може да направи майката в следващите години. Тя има отношение както към свързаността на детето с родителите, така и с усещането на ласка, безопасност, любов, обгриженост, така и с чувството за себестойност, самочувствие, емоционална интелигентност на порасналия човек. Тя създава важни невронни пътища, които полагат основите на моделите на поведение занапред. И пробужда майчиния инстинкт.

Бебето, също така няма усещането и знанието за линейното време. То не разбира, че има сега, след малко, утре, и другата седмица. То не разбира, че мама за малко е излязла от стаята и след 5 минутки ще се върне. То не разбира, че временно е в това студено креватче, а утре ще бъде в ръцете на мама. За него всеки момент е СЕГА. И ако в този момент бъде физически отделено от мама, то приема това като непосредствена, физическа заплаха за живота си! Неотговарянето на плача на бебето (който е единственият му начин за общуване и изразяване), ясно формира убежденията “Няма смисъл да изказвам чувствата си, никой не го е грижа за мен, няма кой да откликне на нуждите ми”

Синхронизиране на сърцата: Друга, много важна подробност, се крие отново в експеримент на Брус Липтън. Единична сърдечна клетка, в лабораторен съд, пулсира известно време и бързо умира. Ако обаче сложим две сърдечни клетки, тяхната пулсация се поддържа взаимно и те живеят! Изключително важно е бебето да бъде във физическа, непосредствена близост до майка си (или пък таткото), за да могат двете сърца да усещат ритъма си… Докато се установи стабилен сърдечен ритъм (9м.), е от голямо значение, бебето да бъде близо до сърцето на мама, синхронизирайки се с неговия ртъм … Ето още една гледна точка за това колко е важно и благодатно носенето на бебето в слинг, практикуването на съвместно спане с бебето и прочие практики характерни за родителството основано на връзката. В следващите месеци, мозъкът на бебето ще продължава да се развива, и начинът по който ние реагираме и се отнасяме към него, ще му подава информация, на база на която мозъкът ще се развива по един или друг начин.

Да видим обаче какво се случва обикновено след раждането:

Пъпната връв се отрязва на мига, лишавайки бебето от цялата полагаща му се кръв от плацентата и стволовите кретки в нея
Бебето бива отнасяно веднага надалече от майката, оставяно с дни в някакво общо отделение
Поставяне на гърдите и установяване на връзка е нещо непознато, не се практикува и се посреща с насмешка от медицинския персонал
Често недоносено бебе остава с месец(и) в кувьоз
Бебето бива подлагано на всевъзможни манипулации – бодат го в петичката за да инжектират изкуствен Вит. К, вземат се кръвни проби, вливат му се медикаменти, слагат му се лютиви капки в очите
Бебето получава веднага няколко ваксини. Тоест – токсичен коктейл от няколко болестни щама, в комбинация с алуминий, живак, увредена генетична информация – директно в кръвния поток! Започвам да си мислия, че автоимунните заболявания започват от тук…
Стои с часове в някакво общо помещение, съдирайки се от рев, заедно с още десетки като него, докато медицинският персонал казва “Хайде сега, какво толкова му се връзваш, нека пореве малко, нищо няма да му стане, не го оставяй да те манипулира още от сега”
Вкъщи обикновено спи в кошарка, прилично далече от мама и тати за да не ги безпокои...
В повечето случаи се храни от шише, защото “мама няма кърма“
И така протича едно съвсем обикновено, стандартно раждане и гледане на бебе, не травматично.

Но давате ли си сметка вече колко много травми имат тези бебета? Тези деца. Тези възрастни индивиди, които сме всички ние днес.

Съзнателността ни като човешки (енергийни) същества се връща много назад във времето. Множество терапевтични сесии ни връщат назад…дори до момента, в който днешният изграден човек, е яйцеклетка. Не рядко и в минали животи, и в събития, белязали цялата родова линия. Разбирате ли колко отговорно е това? Ами какво да кажем всички онези бебета, заченати в епруветка? Всички онези бебета, създадени от генетичен материал, който е бил замразен с години? Потръпвам като си представя с какви травми тепърва ще трябва да се справяме!... Давам си сметка, че методите и практиките на раждане и отглеждане на деца в една държава, могат да окажат такова въздействие върху цялата народопсихология за поколения, че не ни трябва изобщо да имаме врагове…

Да разгледаме обаче при какви други случаи, ние можем да изпитваме необясними тревоги, емоционални проблеми, физиологични проблеми, проблеми с отношенията, със себеусещането:

При загуба на близнак. Осъзнато или не, ако в утробата е имало още едно същество, то оставя своя енергиен отпечатък, който бележи целия ни живот
При предишен аборт/операция на майката
Зачеване инвитро
Преживяни хирургически интервенции докато майката е била бременна (вкл. амниоцинтеза и хорионбиопсия)
Предишен аборт, спонтанен аборт или помятане от майката
Ако майката се е считала за безплодна
Дълги години майката е правила опити да се предпази от бременност
Осиновени сме
Някой от родителите не е искал дете
Бременността на майката е осъждана от родата
Насилие в семейството
Всяка една особеност в раждането ни – дали е секцио, нормално, седалищно, как точно е протекло, каква е била обкръжаващата среда, какво са си говорили лекарите в този момент.
Например: едно дете родено със спешно секцио, обикновено има много силна и настоятелна гледна точка за това, което счита за правилно. Тези хора изпитват подсъзнателен страх, че някой ще им отнеме правото да извървят своя път, по начина, който считат за правилен (което и буквално се е случило по време на раждането им). Могат да имат усещането, граничещо с параноя, че някой все им се пречка, прекъсва ги и нарушава сигурността им (в крайна сметка, дома им – утробата е бил срязан, а те са били измъкнати насила навън). Могат да се разсейват лесно и да не съумяват да довършват започнатите задачи. Когато се усетят притиснати, могат тотално да откажат да изпълнят задача. Вечно имат усещането за провал, въпреки, че се справят със задачи, с които другите не успяват. Умеят да намират short cut в трудни ситуации. На тях им е много важно да бъдат прави, и да бъде зачетено правото им да вършат нещата по собствен начин! Ще изпитват нужда да бъдат обичани и гушкани, но в същото време ще създават усещане за отдалеченост и студенина. Такива особености в поведението има при всеки един вид раждане! И начинът по който то е протекло, оформя черти от характера, емоционалността, себеусещането, начина на изразяване и общуване.

Всичко това поставя една много важна тема! Осъзнатата бременност, раждане и осъзнатото родителство не са модерни понятия, които са характерни за ограничен брой хора. Ако обмисляте забременяване, или сте бременна в момента, ако партньорката, приятелката или колежката е бременна – споделете и имайте предвид тази информация!

А що се отнася до собственото ви раждане – вече имате поне няколко нови гледни точки и идеи защо навярно имате тези теми в живота си? Тези болежки, тези страхове, тези трудности. Ако от години работите неуспешно върху тези проблеми, дори ходите на терапия, но все още не постигате удовлетворение – коренчето на проблема може да е около раждането ви! Ако днес имате дори проблем със зачеването, причината може да е във вашето собствено раждане. Или в раждане, което сте преживяла. Поведенческите проблеми, които имат децата ви, могат да са свързани с тяхното раждане или вътреутробно развитие.

Добрата новина е, че всичко това е обратимо. Да, то оказва влияние върху целия ви живот понастоящем – върху физическотто ви тяло, върху психиката, върху себеусещането, върху емоциите, възможностите да се реализирате професионално, да създавате партньорства и връзки. Но това е обратимо.

Посредством метода “Пренареждане на Матрицата на Раждането”, всички тези травматични и неосъзнати моменти могат да се отработят и пренапишат в подсъзнанието. Нищо, че не ги помните! Не се и очаква да имате съзнателен спомен за тях. Те са дълбоко вкоренена и скрита подсъзнателна програма, за която обикновено не подозирате. Но подсъзнанието знае. Ако сме пропуснали онзи важен момент на свързването – можем да се върнем и да го пренапишем. Ако раждането ни е било травматично и не сме започнали по най-добрия начин живота на тази планета – можем да се върнем там и да променим всичко. Дори един спонтанен аборт може да има отношение към наши предишни преживявания – операции, страхове и нашето собствено раждане. Болката и повторната травма от подобна загуба пък, на свой ред има нужда да бъде изцелена и трансформирана, защото създава предпоставки за още травмиращи преживявания в бъдеще, и още повече – залага бъдещи травматични предпоставки за следващото заченато дете.

Ако ние като жени сме преживяли травмиращи бременности, раждания, загуби, аборти – тази техника може да ни помогне. Ако ни предстои раждане, но имаме куп негативни спомени и страхове – този метод може да преобърне нещата! Самият Брус Липтън казва, че най-добрият, иновативен, бърз и ефективен метод да пренапишем негативните си убеждения, е посредством техниките на Енергийната психология. Вече имате нови знания, а знанието е Сила! Но знанието е и отговорност! Вече никой не ви е виновен, и можете да промените живота си.

Шарън казва за своя метод “Пренареждане на Матрицата на Раждането”: “Той е подходящ за всеки, който някога се е раждал”

Не е ли прекрасно, че можем да се върнем толкова назад в самото начало? Да направим рестарт. И сами да поставим едно ново, магическо начало :?: :?: :?:
Източник: http://www.svoizbor.com/2016/08/the-time-in-the-womb-and-the-birth-are-life-changing/
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron