Как се получава това?

Всичко което не попада в останалите форуми

Как се получава това?

Мнениеот Нянюшка Ягг » 13 Юни 2015, 15:33

Здравейте. Възможно ли е мозъкът ни да получава някаква информация, без да го осъзнаваме, а после да се прояви най- неочаквано? Имам предвид виждаме/ чуваме нещо...обработваме го несъзнателно и после то най- неочаквано изплува в съзнанието. Зашото аз лично друго обяснение не намирам. Случва ми се от както се помня. Но в последно време сякаш все по-често. В училище често ми е помагало - без да съм подготвена за урока да отговоря абсолютно верно (после съм сверявала с речници и справочници), да поставя някаква "диагноза" и да се окажа права, да се оправдая съсвем по детски, даже глупаво, зашото много лесно може да бъде проверено и...да се оакже именно така,
да попитам нещо - съвършено сякаш без смисъл, а после се оказва, че е имало смисъл да питам именно това и...да съм абсолютно права.
Ето двете последни случки от м. седмица само.:
търсех съквартирант. Намериха ми, очаквах да дойде да се запознаем. И какво ме накара да попитам - А той знае ли, че имам котка?
За какво му е да знае, при положение, че апартаментъа е такъв, че може и въобще да не се засичаме? Не попитах дали е пушач, пияч, с религиозни странности, а именно това...и когато се върнах - той вече ме чакаше се оказа, че има алергия към котешка козина.Бях на събеседване за работа. Когато ме попитаха как е минало - отговорих, че не знам, но даже и да не ме вземат, ще запазят данните ми за следващия тур, зашото имаше и много други кандидати, а те имат много обекти. Нямаше разбира се нищо подобно а и тук няма такава практика. Не знам зашо го казах. Но...след няколко часа ми се обадиха, дословно повтаряйки това, което съм казала.
Та...вече се плаша. Език мой - враг мой...даже и само да съм си помислила .
Та въпросът ми е - възможно ли е някак подсъзнателно да получаваме тази информация, без да я обмисляме на ниво съзнание после, а тя да се крие някъде из главата ни и да се прояви по никое време?
Нянюшка Ягг
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Апр 2013, 07:22

Re: Как се получава това?

Мнениеот Holydream » 20 Юни 2015, 22:06

Здравейте, Нянюшка! Не зная как по-точно може да става (имам на предвид не го виждам :D ), но това е чиста интуиция или така нареченото шесто чувство. Не само е възможно, а е като дар и помощ свише, само дето трябва да се научим да го разчитаме и да знаем как да го използваме за лични и общочовешки цели. Мисля, че хората трябва сами да се научат как да направляват животите си, да си помагат и да живеят пълноценно. Би било чудесно да се усъвършенстваме в мислите и желанията си и да привличаме и проявяваме само хубави, полезни и позитивни реалности. Ако не се лъжа, точно това ще се промени в новото време и то не бива да буди тревога, а е повод за радост, изпитване и ползотворни активни действия. Това, което ни е отнето ще си го върнем, вярвам го! ;)
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron