В дебрите на свръхестественото

ЕСВ, Далечно виждане, Телепатия, Психокинези и т.н.

В дебрите на свръхестественото

Мнениеот apostoloff » 01 Юни 2014, 04:57

ТЕЛЕПАТИЯТА- МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ

За телепатията се знае, че тя е свързана малко или повече с интуицията. Теоретично погледнато, телепатията представлява възможност да предаваме и приемаме мисли и чувства без намесата на основните пет сетива: слух, зрение, обоняние, вкус и осезание.

Думата телепатия идва от древногръцки и се превежда като „теле” – далече и „патос” – път, насока. Когато се говори за четене на мисли се има предвид умствената телепатия. Науката, занимаваща се с явлението телепатия е парапсихологията.

Навярно всеки може да си спомни случай от живота си, в който е имал усещането за телепатия. Нещо те кара да погледнеш към таблета си точно в момент, в който получаваш имейл или съобщение. Като че ли някой иска точно в този момент да го забележиш... Има ред подобни необясними чувства и усещания.

Съществуването на това явление се потвърждава от редица научни изследвания. Изненада за учените е бил резултат от експеримент, в който съвсем неопитни лица усещат, че някой е насочил поглед към тях отстрани, макар те да са със завързани очи!
При друго голямо изследване е проучена възможността за наблюдаване на обект от голямо разстояние. Неслучайно ЦРУ е вложило в тази насока милиони долари за един и същ експеримент и то безброй много пъти, а именно: „приемник” е трябвало да опише подробно ситуация, картина, случка, които на разстояние от стотици и хиляди километри, е видял друг човек – „наблюдателят”.


Телепатията не се контролира само от съзнанието. Не можете да принудите някой насила да мисли за вас или пък да ви се обади по телефона. Но с помощта на всички сетива може и да успеете: първо почувствайте мисълта си, представете си я, чуйте я даже, влезте напълно в кожата на отсрещния с метода на второто „аз”. Накрая усилияа ви могат и да се увенчаят с успех...

Телепатията е едно от най-успешно документираните явления. В „Института за крайни области на психологията” е проведен следния опит: получател и изпращач са били настанени в различни стаи. Първият участник наблюдавал видео, докато за другия видеото било заглушено с червена светлина и шум. Получателят трябвало да свърже „виденията” си с един от 4 клипа. В експеримента взели участие 82 студента, като вероятността за случайни съвпадения е 26%, а за доказателство може да се разглежда резултат над 31%. Резултатът бил 33%!

Много обширно е документирана и телепатията между животни и хора Един прост пример: кучетата чувстват, че стопанинът им се прибира вкъщи, много преди той да е отворил входната врата.
Все още не е изяснено как точно функционира телепатията, макар мнозина да я обясняват с ефекта на морфологичните полета. Тази теория се развила от англичанина Роберт Шелдрейк, който твърди, че неживата материя и живите същества имат достъп до всякаква предишна информация и опит. Установено е, че е възможна комуникацията с други същества, но ясен, отчетлив разговор, както при среща очи в очи е невъзможен. Поне засега...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
Търсещ истината
 
Мнения: 40
Регистриран на: 12 Апр 2014, 07:25
Местоположение: София

Re: В дебрите на свръхестественото

Мнениеот Holydream » 07 Апр 2015, 08:20

Привет на всички духовно търсещи! С моето ново мислене и усещане, искам да ви споделя, че темата е неправилно формулирана. В сегашно време е грешно да възприемаме толкова очевидни и съвсем естествени възприятия като свръхестествени! Все едно да кажем, че интуицията и гласът на душите ни не са истински. Подобни понятия остават в миналото! Това, че масово не сме се изчистили и сме блокирали съзнанието си и физическите усещания, съвсем не означава, че подобни неща не съществуват! Сега е друго време... Нужна е промяна на всяко едно ниво! И никак не сме "луди" или "изперкали"! :lol: Вече здраво сме стъпили на пътя, от който връщане назад няма! Пожелавам най-искрено и сърдечно всеки да намери своя! Опитвайте ежедневно да търсите и променяте нещо дълбоко лично и свързано с вас. Наблюдавайте се! Дори и минимални промени, на материално физическо ниво също помагат! Сами ще установите кое ви харесва и кое не е за вас... Успех и приятно пътуване на всички!
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Re: В дебрите на свръхестественото

Мнениеот alicesmile » 05 Дек 2022, 16:30

alicesmile
Търсещ истината
 
Мнения: 6
Регистриран на: 05 Дек 2022, 16:22

Назад към Телепатия и Екстра-сензорни възприятия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron