Личен опит в Просветление

Дискусии за личното и духовно развитие

Личен опит в Просветление

Мнениеот Девети » 16 Авг 2013, 08:57

Споделям опита си в пребиваване в т. нар. „Просветлено съзнание” или „Просветление”. Правя това споделяне, воден от убеждението, че ще е полезно за търсещите и че е много по-лесно за постигане отколкото повечето от нас предполагат.
Първо-що е Просветление? Може и да съм неточен, но в стремежа си към простота на говоренето ще кажа, че е ниво на съзнание.
Второ-какви са нивата на съзнание? Две са нивата на съзнание, съвсем опростено и схематично казано-„обичайното”, личностно съзнание и надличностното, Просветлено съзнание.
Трето-какво характеризира принципно едното и другото ниво на съзнание? Личността е външно ориентирана като изживяване и е осъдителна, неприемаща. Личността е всъщност его и е равносилна на страдание, проявяващо се по безброй начини. Принципът е обаче прост, ясен и очевиден-неприемането, характерно за личностното ниво води директно до страдание. Надличностното или просветлено ниво на съзнание е приемащо, неосъждащо и е изживявано като Покой, отвъд дуалност, външно-вътрешно, отвъд всяка илюзия за болка, борба и пр. Усеща се като дълбоко Блаженство, Покой, Хармония, Приемане и т.н.
Четвърто-каква всъщност е целта на т. нар. „духовно израстване”? На този етап предлагам да разбираме целта като постигане на Просветленото ниво на съзнание. Казано още по-семпло, разбирам смисъла и целта на духовното развитие като „чувствай се добре” по единствено възможният начин-най-високият, възможен за вас в момента. Личностните начини за „чувстване добре” са илюзорни, не работят и са път за никъде.
Пето-какъв е Пътят към Просветление? Привидно пътищата, методите, начините, ученията и подходите са много, но принципът е този-издигане на Съзнанието от илюзиите за страдание на осъждащата личност към Приемащото, Просветлено съзнание на Покой и Блаженство.
Шесто-какъв е транспорта до състоянието на Просветление? Привидно можем да ползваме много и различни МПС, принципния момент при всички е един-само и единствено Висшата Същност (Наричана тук Висш Аз) може да транспортира съзнанието ни от личност към Просветлено Съзнание. Винаги през Висшата Същност, по никакъв начин през ума, амбиции, приумици или низша „воля”.
Седмо-как точно да изживеем докосване до Просветление? Начини безброй, както вече посочихме, принципът е Свързване с Висшата Същност. До голяма степен самата Връзка, самата Висша Същност са въпросното Просветление.
Нека опитаме.
Казваме простата команда: „Свързвам се с Висшата си Същност”. Кажете го ясно и категорично, ако трябва плеснете с ръце или щракнете с пръсти за по-силно Намерение. Изчакваме докато усетим промяна в енергията си. Вижте се целия в Светлина, почувствайте как се издигате, издигате във все по-голяма Светлина. Останете няколко минути така, нищо че умът ви ще бъбри разсейващи мисли. В някакъв момент просто кажете: „Свързан съм с Висшата Същност”. Изчакайте. Кажете нещо от типа: „В Просветлено Съзнание съм” или просто „Просветление”. Изчаквате и наблюдавате съзнанието си. Рано или късно ще усетите Покой. С времето ще установите че в този Покой има Радост и напълно отсъства осъждане, тревоги, съпротиви.
Това е всичко. С времето това състояние ще се разшири и задълбочи. Ще сте в Покой в ежедневието си, не само в медитация. Просто го направете, не се опитвайте, а го направете.
Личен блог: novosuznanie.blogspot.com
Последна промяна Девети на 09 Мар 2014, 20:57, променена общо 1 път
Девети
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Авг 2013, 08:22

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот star » 16 Авг 2013, 19:49

Благодаря за споделеното, много точно и вярно е.:)
star
Търсещ истината
 
Мнения: 22
Регистриран на: 25 Фев 2013, 18:45

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Ийсея » 01 Дек 2013, 20:03

Това беше най-краткото учение,което съм срещала досега.
Поздрави!
Ийсея
 
Мнения: 4
Регистриран на: 10 Ное 2013, 18:40

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Holydream » 10 Дек 2013, 11:00

Поздрави и от мен! Трудно е да се приеме и повярва, но веднъж стъпили на този път връщане назад няма... Започва да ти се върти целият този живот като на кинолента и отнякъде изникват в съзнанието безброй отговори на въпроси, които преди това дори сам на себе си не си ги и задавал... Нещо уникално е! Пътят след това би трябвало всеки сам за себе си да се опита да извърви и на всяка цена и неотлъчно да следва... Там се крие нещото, непонятно за всички нас и към което засега малцина се стремим. Пожелавам най-искрено и от сърце всеки да намери своето истинско Аз, да бъде щастлив да го разгърне в пълна сила и да усети истинският вкус и радост от живота! Макар и абсурдно за начало, нищо не е същото! Това е като да се родиш отново и да усещаш, че живееш втори път, този път - истинският! Моят най-искрен съвет е да не се страхувате, неотлъчно да вярвате, да не се съмнявате и да намерите истинският себе си! Всички знаем, че почти нищичко не знаем, но и се стремим да открием и да научим, нали? :roll:

Може би за много от нас, с новооткрито съзнание ще светне някоя и друга лампичка, но не е казано, че непременно и точно тази трябва да се приеме за истинската на нашето вътрешно Аз... Тя трябва непременно да се открие!!! Всички знаем, че истината съществува и е различна за всички! Може би мъничко светлинка ще помогне или поне да даде някаква насока да намерим истинската, само и лично собствената... 8-)
Разкритията на един посветен (тук)
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Девети » 23 Дек 2013, 16:44

Привет на всички! Реших да ви покажа личния си блог novosuznanie.blogspot.com където съм се опитал по максимум семпъл начин да кажа "най-важното". Дано съм полезен.
Последна промяна Девети на 09 Мар 2014, 20:54, променена общо 4 пъти
Девети
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Авг 2013, 08:22

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Bobidem » 08 Яну 2014, 14:34

Аз от два дни чета статиите. Приех просветлението като цел веднага, тъй като истините за подтисничеството на шепа хора (така да кажа) според мен по-развит разум върху цялото човечество съм го осъзнал от може би по-малко от година. Просто невиждах изход от ситуацията. Когато започвам да говоря с близки за мен хора за това (подтисничеството на шепа хора според мен по-развит разум върху цялото човечество и че използват в голяма степен религията за това) ме мислят за психически лабилен и затова гледам да не прекалявам с изказванията си. Според мен по-голяма част от населението не е готово за нещо подобно и трябва да се работи в тази посока. А за просветлението все още очаквам нещо да се случи с мен.
Bobidem
Търсещ истината
 
Мнения: 6
Регистриран на: 08 Яну 2014, 14:12

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Angelo » 08 Яну 2014, 17:15

Благодаря Holydream,
Линка с постовете на така наречения Просветен ми помогнаха да потвърдя някои неща в разбиранията си. Винаги съм мислел, че себеосъзнаването е ключа към всичко, но никога не съм бил достатъчно сигурен в това. От всякъде ни се втълпява, че не можем сами да постигнем по-висока форма на съзнание, че ни е необходим някой да ни помогне, да ни наставлява....а истината е съвсем друга.
Поздрави
Angelo
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Яну 2014, 14:37

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Holydream » 10 Яну 2014, 12:48

Поздрави и от мен! ;) Приятно ми е, че нещото, толкова истинско ще докосне душата на всеки един от нас... За съжаление, тези, които ни втълпяват разни и толкова нехуманни нещица първи са го разбрали и са ограбили живота ни, който по право ни се полага... Според мен те са по-скоро заблудени и погрешно смятат, че може да продължава така, както досега е било... Боли ме, че масово все още спим и не правим живота си пълноценен!... Трудно бихме могли вкупом всички да се осъзнаем истински, да разберем в действителност кои сме и какви бихме могли да бъдем! Истината е една и тя е за всички! Тук е и адът, и раят! Всеки сам решава, по кой път да тръгне... Това е и закон на свободна воля! Да си призная изпитвам и радост, че нещото все пак се случва! В щастливи времена живеем и направо сме си късметлии, трябва да сме благодарни и отворени за новото начало и всичко, което е! Всички знаем, че не можем да променим мисленето на човек, можем да променим само себе и представата ни за света! Ето това е самата промяна, истината и бъдещето на човечеството и за планетата, на която живеем... Уверена съм, че който веднъж е стъпил здраво на пътя ще върви по него без обръщане назад, ще търси още знания за истината, ще усъвършенства себе си и света! Желая ви от сърце всичко най-хубаво и добро на всички!
Животът ни е като една игра, един пъзел, нека се опитаме малко по малко да го наредим всички заедно и да споделим свободно усещанията... Може би тогава ще е това да се родя за втори, а не за втори, за трети път :P
Ето ви солидна доза разумна любов с много разширения и екстри по нея... ;) Нека оставим лошото да си върви по пътя и да си търсим своя! Нека намери резонанс и да докосне нежно сърцето на всеки... :roll: http://sunshine69love.blogspot.com/2014/01/2014.html 8-)
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Bobidem » 21 Яну 2014, 13:53

Гледайте към хората с любов, уважение и състрадание, а към самата планета с почитание. Вярвайте в доброто и положителното. Концентирайте се само върху всичко, което ви прави щастливи. Уверявам Ви, ще се почуствате много по-добре. Аз лично съм спрял всички лекарства и чрез медитация и билки си подобрявам състоянието. Това, което лекарствата не успяха да направят, сега се лекува чрез силата на мисълта и енергиите на земята и космоса. Вярвал съм в тези методи, но досега не ги бях изпробвал. И това е началото. Сигурен съм, че ако има някой, който да ме усъвършенства, ще се случат невероятни работи. Пожелавам Ви го и на вас всичко това.
Bobidem
Търсещ истината
 
Мнения: 6
Регистриран на: 08 Яну 2014, 14:12

Re: Личен опит в Просветление

Мнениеот Bobidem » 29 Авг 2014, 12:20

И това е вярно. Израстването става като приемеш светът около теб. ,,Черното" и ,,Бялото" вървят ръка за ръка. И двете помагат за духовното израстване. Имало е време, когато хората са разговаряли като чрез телепатия и пак ще бъде. Тогава няма да има грешно разбиране в казваното.
Bobidem
Търсещ истината
 
Мнения: 6
Регистриран на: 08 Яну 2014, 14:12

Назад към Духовно развитие

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron