БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ДУХА

Дискусии за личното и духовно развитие

БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ДУХА

Мнениеот apostoloff » 28 Фев 2015, 07:35

СПОКОЙСТВИЕ И БЛАЖЕНСТВО

Ясно е, че човек не трябва да бяга от проблемите, а да се справя с предизвикателствата по пътя си. Има обаче трудности, с които не е нужно да се примирявате.
Това са неща, които ви унищожават като личност и ви дърпат към дъното- бавно, но сигурно. Ето кои са нещата, от които можете да се откажете и то с абсолютно чиста съвест:

1. От нездравословната си връзка.

Ако имате връзка с човек, която изважда на бял свят най-лошите ви качества, значи това е болнава връзка, която е по-добре да прекратите. Не бъркайте страстния секс с емоционалната близост – това са две съвсем различни неща.

2. От работата, която мразите.

По-добре напуснете работата си, ако всеки ден в офиса е мъчение за вас. По-добре известно време да сте безработни, отколкото да работите в апатия.

3. От лош приятел.

Приятелството няма срок на годност, но това че сте били приятели с даден човек в продължение на 10 години не значи, че трябва да поддържате това приятелство, ако то не ви радва и удовлетворява повече.

4. От лош съквартирант.

Ако не се разбирате с вашия съквартирант и редовно се карате – просто спрете да живеете заедно! Излишно е да се натоварвате с негативни емоции без основателна причина. Не си губете времето с хора, които не уважават личното ви пространство.

5. От града, който мразите.

Много хора вярват, че могат да се чувстват най-щастливи на мястото, където са родени, но това не е така. Ние живеем в огромен свят и ако град, в който се намирате не ви прави щастливи, преместете се на друго място. Започнете начисто.

6. От бъдещето, което не желаете.

Не си позволявайте да забравяте за мечтите си, само защото някой друг има свой план за живота ви. Живейте според собствените си правила и норми и не се примирявайте с чуждото мнение, което не ви допада.

7. От неуспехите си.

Забравете за провалите си. Вашите неуспехи са част от миналото ви и няма смисъл да си ги припомняте ежедневно. Поучете се от тях и продължавайте напред.

8. От всички тези сравнения.

Не се интересувайте толкова много от живота на другите, защото има шанс да се изкушите и да започнете да се сравнявате с тях. По-добре насочете енергията си в нещо друго, по-градивно, като например да преследвате целите си. Може би, когато ги постигнете, другите хора ще започнат да се сравняват с вас.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
Търсещ истината
 
Мнения: 40
Регистриран на: 12 Апр 2014, 07:25
Местоположение: София

Re: БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ДУХА

Мнениеот румид » 02 Мар 2015, 21:59

.. значи трябва да избягваме хора,събития и факти,които ни натоварват и разболяват впоследствие...Трябва да задържаме градивното за нас и да се освобождаваме от негативното и разрушаващо ни..:)

/ скоро мислих за това , защото имам съседи,които ми пречат да спя през нощта...преди 10ина години,когато бяха ученици децата им ,когато останеха сами в къщи пускаха силни музики ,ходеше госпожицата с токчета по терикота ,блъскаха вратите , събираха се целите им компании/нали няма възрастни да им пречат..възрастните -на вилата/ и това продължи с години..и аз започнах първо да им казвам,че се чува и че ми пречи на съня...след това казвах и на родителите им, а те ми отвръщаха "ами който не му харесва- да ходи в гората"......после започнах да чукам,когато те пускат силната музика в 12 през нощта , а аз ставам в 6,00...и така това се заформи в проблем за мен...Говорих с домоуправителя /той пък се страхува от тях,щото те са от типа на "борците"/,правихме какви ли ен еквилибристики , за да убедя Управлението на входа ни ,че те сега са си тук,но се прибират вечер късно/щото те се крият по някаква причина и у тях винаги е тъмно и заключено..а аз чувам стъпките им:)...и водата в тоалетната като се пуска...и никой не може да ме убеди,че тези шумове не са от тях..за да стигна до тази увереност ми трябваха месеци,за ад се убедя,че е така/....И сега ,след едно затишие от няколко години , от 3-4 г насам тези хора всяка божа вечер протракват еднократно ,събарят нещо на всеки 1-2ч през цялата нощ/мисля,че ми правят напук,щото ..те са такива:( /....и аз издивявам,но подтискам това..за мен е психотормоз...А дали трябва да го подтискам,всъщност...../
Нека бъдем по-добри и да се усмихваме по-често :)
Аватар
румид
Търсещ истината
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2014, 17:48

Назад към Духовно развитие

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron