Зазляват взаимоотношенията ми...

Дискусии за личното и духовно развитие

Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот румид » 25 Ное 2014, 21:18

Здравейте,приятели....от около година започнах да насочвам вниманието си към чакрите си ..според мен напреднах в йогапрактиката си....но започнаха едни проблеми ,които ме притесняват искрено...почти всичките ми колеги започнаха да ме избягват,без никакъв подтик от моя страна....бягат от мен,сякаш съм прокажена , макар,че до миналата година бяхме почти непрестанно заедно в свободното си време...а сега вече не е така...чувствам се изолирана от тях и сама...много ме боли от това и никой не ми казва защо ме отбягват...
При вас как е ..има ли някой,който да е изживял подобно развитие и как са се стекли нещата при него?..не знам какво да правя , освен да приема самотата си /имам няколко нови приятелки ,но губя моите си стари такива/...

Поздрави :)
Нека бъдем по-добри и да се усмихваме по-често :)
Аватар
румид
Търсещ истината
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2014, 17:48

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот Holydream » 27 Ное 2014, 23:18

Поздрави и от мен! Моето мнение е, че няма никакъв повод и нужда от каквито и да е притеснения за нещо толкова естествено. Не бива да буди тревога и да се усеща като изолираност... Напротив! Всеки индивидуално има своя път на развитие и възприемане! Факт е, че такава промяна рано или късно почти винаги отключва нещичко и вместо болката и страданията би трябвало да бъде повод за радост! :) Неразбирането, неприемането, объркването и заблудата са неща, които почти всеки изживява, но то е нещо съвсем нормално. Изглежда промяната, израстването не ни се отразяват толкова добре, както бихме искали... :D Добре е да не се безпокоим толкова, вкопчени в миналото и да видим какво можем да направим по въпроса за сега... ;)
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот румид » 02 Дек 2014, 20:37

..както се казва - да живеем в настоящия момент...Благодаря за подкрепата , Holydream :)..Промяната и израстването ,които поне аз изживявам не се вписват в описваните в книгите изживявания на Светлина,хармония,Красота и "райска" музика...Според мен при всеки, в такъв моментт на растеж , му се акитвират неосъзнавани до този момент страхове....при мен се оказа,че моите страхове са свързани със страх от самота и това и ми се случи:).....тотална и дълбока самота/ и то от хора,които преди бяха до мен неотлъчно- за мен това е тяхно предателство и без да искам си промених отношението към тях- не ме впечатляват вече...и докато "преди" се съобразявах за много неща с "другите" , сега вече не е така....."други" за мен почти няма- съобразявам се само със себе си и правя нещата само и единствено заради себе си,което определям като огромен напредък в характера си :)...как ли се чувстват други в същия етап от живота си??.
Нека бъдем по-добри и да се усмихваме по-често :)
Аватар
румид
Търсещ истината
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2014, 17:48

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот star » 23 Дек 2014, 12:10

Holydream написа:Поздрави и от мен! Моето мнение е, че няма никакъв повод и нужда от каквито и да е притеснения за нещо толкова естествено. Не бива да буди тревога и да се усеща като изолираност... Напротив! Всеки индивидуално има своя път на развитие и възприемане! Факт е, че такава промяна рано или късно почти винаги отключва нещичко и вместо болката и страданията би трябвало да бъде повод за радост! :) Неразбирането, неприемането, объркването и заблудата са неща, които почти всеки изживява, но то е нещо съвсем нормално. Изглежда промяната, израстването не ни се отразяват толкова добре, както бихме искали... :D Добре е да не се безпокоим толкова, вкопчени в миналото и да видим какво можем да направим по въпроса за сега... ;)


Преживяла съм същото:). Имаше един доста дълъг период, когато смених много работи и никой никъде не ме приемаше - нито работодатели, нито колеги.
Доста време се питах защо ...в едно от посланията на прехода, имаше една поредица на СаЛуСа, пишеше точно за това...че ще се наложи да прекратим
всякакви отношения и комуникация с хора, с които не сме на една вълна, и в една посока, така да се каже, и които са вкопчени за "стария живот" и старата епоха. Старото и новото се разделят и всичко, което не е любов, няма вече да има място, няма да може да се проявява в новите енергии...ако някой примерно
ти завижда, или го е страх, че ще му вземеш мястото, или те мрази просто щото ей така си мрази, такава му е нагласата...дори да искаш, няма да можеш да общуваш с него.

Има и нещо друго, което разбрах, също от опит: преди да практикуваш каквото и да е, трябва задължително да пречистиш тялото и ума си.
Ако практикуваш, без да си пречистил нервната система и ума, е опасно.
star
Търсещ истината
 
Мнения: 22
Регистриран на: 25 Фев 2013, 18:45

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот alex » 12 Фев 2015, 17:45

Провокиран съм от темата и бих искал да споделя и моето мнение.
В определен момент от нашия живот - било заради нашите разбирания, начин на живот или определени схващания, ние сме се почуствали различни, неразбрани и самотни (или пък велики)!
Дълго е за обяснение, дори не знам как да започна! Ще ми се да споделя това, което ми се случи, защото минах по тоя път.
Доста време ми отне, да разбера какво се случва около нас (аз и моята съпруга). И ние като теб в един момент се чудехме какво става? Защо хората с които толкова години бяхме заедно започнаха да странят от нас? Толкова разочаровани бяхме, че започнахме да не им се обаждаме, да не ги търсим... да не се виждаме!
А всичко започна, както се досещаш с малко йога, малко тай чи, много литература, като хора търсещи нещо! Покрай всички нови схващания, станахме вегетарианци, дори и вегани доколкото, разбира се това е изпълнимо.
Чувствах се добре по отношение на храненето, йогата, като гимнастика и начин да се раздвижа от уморителния начин на живот и работа.
Дотук добре! В момента, в който нещата се задълбочиха, започнаха и проблемите! Имам предвид, философията не само на йога, а и на всички духовни практики и езотерични учения.
В някакъв момент усетих, че губя почва под краката си. Според мен, всички тези философии и духовни практики, са с доста противоположни методи и възгледи, макар и да се твърди, че всички пътеки водели към Върха!? И в този смисъл, няма безобидно практикуване на каквото и да било, защото всички те засягат нашия духовен свят.
Не бих желал да съм груб румид! Виж (в обобщен вид), какво е написано за привързаностите!

Демон на Седма чакра - Привързаност
Освободете привързаностите
Когато развивате способността да изоставите нещо, това ще ускори вашето израстване. Една от трудностите при духовното израстване е научаване да изоставяте тези неща, които повече не ви служат. Изоставянето е един важен аспект на израстването. За да растете вие може да се нуждаете да изоставите
Понякога вие ще се нуждаете да изоставите една връзка или един начин на живот. Научете се да отворите на новото и да оставите старото, когато то повече не ви служи. Когато една личност или ситуация са ви научили на всичко, което те могат, вашият Висш Аз ще го замени с нещо, което ще ви предложи нови възможности да растете и еволюирате.
Израстването изисква правене на промени, приемане на нови схващания, перспективи и хора във вашия живот.
Погледнете към нещата, хората и ситуациите във вашия живот точно сега. Има ли нещо, което бихте желали да изоставите? Помолете вашият Висш Аз да ви помогне в оставянето на всичко, което не е за ваше по-висше добро. Приближаващата се промяна е като голяма авантюра. Вярвайте, че вселената е приятелски настроена и вашият Висш Аз ви обича и внимава за вас. Ако вашата личност не е готова да направи необходимите промени, понякога вашият Висш Аз ще подреди нещата така, че промените да са направени за вас.
Духовен акт е да изоставиш хора, които се нуждаят от теб, за да можеш да следваш собствените си желания за просветление.


Как ти се струва това румид?
Нарича се висш егоизъм! В това се крие и оношението на другите към нас. Лично аз спрях дотук. За съжаление не и моята съпруга. Разделихме се след 30 години съвместен живот! Духовните и търсения (освобождаване от обвързаностите) се оказаха по-важни от семейството.
Аз все си мисля, че в този свят всичко е в много сложни взаимовръзки. Защото една капка не е Океанът, но капка по капка Океан става. Една капка солена вода няма да навреди на никого, даже чаша. Но Океанът не става за питейна вода и без подходящият кораб не може да се преплува. Така и всички духовни практики и йоги. Духовните ти търсения няма да навредят сами по себе си. Но вкарани в система се влиза в друг групов Дух. А влезналият в "чужда къща", е длъжен да се съобразява с местните обичаи. Ако е само гост - добре. След гостинското си отива в "собственната къща" и се връща като от екскурзия.
Да останеш да живееш за постояно в чуждата къща, означава да видиш и негативите от тези духовни практики и търсения.
Ооо... това е вече друго. Това вече не е питейна вода за "пиене и къпане". Особено когато си пил минерална изворна вода "Девин" добита от Планината на Духа. Тогава разликата между солената ...пресолената вода и Изворната Вода е колосална. Един път човек опитал Изворна Вода, вече ще опитва само по една чашка от солената, за да не обиди домакините и ...толкова. Защо в солената вода има и порядъчно количество сол и после излиза доста солено....
Ако трябва да бъда точен и коректен, това мнение е съпреживелици като "гост" и "домакин".
Според мен, няма безобидно практикуване и ... никога не е имало. Може би единствента безобидна практика е била Адам когато си е похапвал ябъки в Райската градина. А за да познае човек кои практики са с противоположни методи и възгледи, не е никак лесна работа. Външно почти всички си приличат като сиамски близнаци.
Да се свържe човек с каквито и да е групови духове си е доста сериозна беля на главата. Почти всичките те дърпат надолу в Ада. Е, точно там е проблема. За да получи човек такова посвещение в тези духовни практики и в частност ''йога и тайдзи'', разменната монета е душата. Просто защото силите които трябва да се допуснат до собствената ни душа са от астрала или ментала. Да, но те пък са от онази порода сили, които се наричат "великите убийци на Реалното" - сиреч Божественото. И кръгът се затваря. Най-сериозното "духовно учение" което мога да посоча като най-безопасно е да нямаш астрално и ментално тяло, за да можеш да си останеш чист като дете.
Ако човек знае смисъла на живота, никога няма да почне да учи всякакви езотерични духовни практики. Най-великото духовно изкуство е Любовта ( не се шегувам, нито иронизирам). Ако някой духовен учител "изстреля" една лошотия срещу ученика на Любовта - ефектите са ужасни (в буквален смисъл) за ученика, даже и за духовния гуру. Ученикът на Любовта има едно много мощно всеоръжие - Духа, Законът на Истината. Духът който стопява лошите мисли на противника, но от друга страна те прави и абсолютно безпомощен и зависим от всички тези езотерични учения и духовни гурута! И ако учителя няма нищо друго в ума си освен егоизъм, значи и нищо няма да остане от ученика, нито от неговите приятели, нито от неговото семейство....

Малко дълго се получи румид. Знам, че на много хора няма да им се понрави написаното, но нали сме хора търсещи истината, трябва да има различни мнения.
alex
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Фев 2015, 00:12

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот румид » 12 Фев 2015, 21:25

star написа:
Holydream написа:Поздрави и от мен! Моето мнение е, че няма никакъв повод и нужда от каквито и да е притеснения за нещо толкова естествено. Не бива да буди тревога и да се усеща като изолираност... Напротив! Всеки индивидуално има своя път на развитие и възприемане! Факт е, че такава промяна рано или късно почти винаги отключва нещичко и вместо болката и страданията би трябвало да бъде повод за радост! :) Неразбирането, неприемането, объркването и заблудата са неща, които почти всеки изживява, но то е нещо съвсем нормално. Изглежда промяната, израстването не ни се отразяват толкова добре, както бихме искали... :D Добре е да не се безпокоим толкова, вкопчени в миналото и да видим какво можем да направим по въпроса за сега... ;)


Преживяла съм същото:). Имаше един доста дълъг период, когато смених много работи и никой никъде не ме приемаше - нито работодатели, нито колеги.
Доста време се питах защо ...в едно от посланията на прехода, имаше една поредица на СаЛуСа, пишеше точно за това...че ще се наложи да прекратим
всякакви отношения и комуникация с хора, с които не сме на една вълна, и в една посока, така да се каже, и които са вкопчени за "стария живот" и старата епоха. Старото и новото се разделят и всичко, което не е любов, няма вече да има място, няма да може да се проявява в новите енергии...ако някой примерно
ти завижда, или го е страх, че ще му вземеш мястото, или те мрази просто щото ей така си мрази, такава му е нагласата...дори да искаш, няма да можеш да общуваш с него.

Има и нещо друго, което разбрах, също от опит: преди да практикуваш каквото и да е, трябва задължително да пречистиш тялото и ума си.
Ако практикуваш, без да си пречистил нервната система и ума, е опасно.


Привет,Звездичка:)...и при мен беше нещо подобно...налагаше ми се да контактувам с точно такива,описаните от теб хора- с низки енергии ,изпълнени със завист и недоброжелателност към околните...А аз съм тяхна противоположност- добронамерена и независтлива....мнооого различни енергетики ....Съдбата буквално ме сблъскваше с тези хора и аз не можех да избягам,бях в безизходица и търпях отношението им...и колкото повече практикувах моите духовни занимания,толкова по-силна беше тяхната злонамереност към мен...беше неописуемо тежък период в живота ми .
Някой ми спомена за Хуна прошката и аз се заинтересувах за нея и я открих..и я започнах..правех я с огромно желание/което ме кара да мисля,че ми е заложено свише да я направя/ ,30дни подред я повтарях по 3пъти,след кратка медитацийка.Приключих я преди 3дни .

И не знам дали от нея,или от всичките други неща,които правя духовни ,или щото астрологично сега имам период на чистене на стари взаимоотношения и ми е силно кармичен..или съчетание от трите фактора вкупом,но Промяната при мен дойде....от няколко дни нещата при мен силно се раздвижиха,старите ми колежки отново демонстрират приятелско отношение към мен ,но моето отношение вече е друго....вече не съм никак зависима от тях,както бях "преди"...така съм и в Обществото..ако до "преди " имаше голямо значение за мен отношението на Х към мен,вече не ми е толкова важно,защото не съм зависима от този Х и така вече отпадна проблемът "какво ще кажат хората" ,който до скоро беше валиден при мен....Усетих силата и значението на Съдбата ми и нуждата да ес отпускам спокойно в обятията й и да й вярвам...не насилвам нещата и сега те сякаш се нареждат отсамосебе си....Прекъсвам ненужни приятелства и отношения съвсем леко и без болка....чувствам се вътрешно спокойна и хармонична някак/а преди бях постоянно напрегната/.....според мен се препрограмирах:)
Нека бъдем по-добри и да се усмихваме по-често :)
Аватар
румид
Търсещ истината
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2014, 17:48

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот румид » 13 Фев 2015, 06:44

alex написа:Провокиран съм от темата и бих искал да споделя и моето мнение.

А всичко започна, както се досещаш с малко йога, малко тай чи, много литература, като хора търсещи нещо! Покрай всички нови схващания, станахме вегетарианци, дори и вегани доколкото, разбира се това е изпълнимо.
............. Според мен, всички тези философии и духовни практики, са с доста противоположни методи и възгледи, макар и да се твърди, че всички пътеки водели към Върха!? ..................., какво е написано за привързаностите!

Демон на Седма чакра - Привързаност
Освободете привързаностите
Когато развивате способността да изоставите нещо, това ще ускори вашето израстване. Една от трудностите при духовното израстване е научаване да изоставяте тези неща, които повече не ви служат. Изоставянето е един важен аспект на израстването. За да растете вие може да се нуждаете да изоставите
Понякога вие ще се нуждаете да изоставите една връзка или един начин на живот. Научете се да отворите на новото и да оставите старото, когато то повече не ви служи. Когато една личност или ситуация са ви научили на всичко, което те могат, вашият Висш Аз ще го замени с нещо, което ще ви предложи нови възможности да растете и еволюирате.
Израстването изисква правене на промени, приемане на нови схващания, перспективи и хора във вашия живот.
Погледнете към нещата, хората и ситуациите във вашия живот точно сега. Има ли нещо, което бихте желали да изоставите? Помолете вашият Висш Аз да ви помогне в оставянето на всичко, което не е за ваше по-висше добро. Приближаващата се промяна е като голяма авантюра. Вярвайте, че вселената е приятелски настроена и вашият Висш Аз ви обича и внимава за вас. Ако вашата личност не е готова да направи необходимите промени, понякога вашият Висш Аз ще подреди нещата така, че промените да са направени за вас.
Духовен акт е да изоставиш хора, които се нуждаят от теб, за да можеш да следваш собствените си желания за просветление.


Как ти се струва това румид?
Нарича се висш егоизъм! В това се крие и оношението на другите към нас. Лично аз спрях дотук. За съжаление не и моята съпруга. Разделихме се след 30 години съвместен живот! Духовните и търсения (освобождаване от обвързаностите) се оказаха по-важни от семейството.
Аз все си мисля, че в този свят всичко е в много сложни взаимовръзки. Защото една капка не е Океанът, но капка по капка Океан става. Една капка солена вода няма да навреди на никого, даже чаша. Но Океанът не става за питейна вода и без подходящият кораб не може да се преплува. Така и всички духовни практики и йоги. Духовните ти търсения няма да навредят сами по себе си. Но вкарани в система се влиза в друг групов Дух. А влезналият в "чужда къща", е длъжен да се съобразява с местните обичаи. Ако е само гост - добре. След гостинското си отива в "собственната къща" и се връща като от екскурзия.
Да останеш да живееш за постояно в чуждата къща, означава да видиш и негативите от тези духовни практики и търсения.
Ооо... това е вече друго. Това вече не е питейна вода за "пиене и къпане". Особено когато си пил минерална изворна вода "Девин" добита от Планината на Духа. Тогава разликата между солената ...пресолената вода и Изворната Вода е колосална. Един път човек опитал Изворна Вода, вече ще опитва само по една чашка от солената, за да не обиди домакините и ...толкова. Защо в солената вода има и порядъчно количество сол и после излиза доста солено....
Ако трябва да бъда точен и коректен, това мнение е съпреживелици като "гост" и "домакин".
Според мен, няма безобидно практикуване и ... никога не е имало. Може би единствента безобидна практика е била Адам когато си е похапвал ябъки в Райската градина. А за да познае човек кои практики са с противоположни методи и възгледи, не е никак лесна работа. Външно почти всички си приличат като сиамски близнаци.
Да се свържe човек с каквито и да е групови духове си е доста сериозна беля на главата. Почти всичките те дърпат надолу в Ада. Е, точно там е проблема. За да получи човек такова посвещение в тези духовни практики и в частност ''йога и тайдзи'', разменната монета е душата. Просто защото силите които трябва да се допуснат до собствената ни душа са от астрала или ментала. Да, но те пък са от онази порода сили, които се наричат "великите убийци на Реалното" - сиреч Божественото. И кръгът се затваря. Най-сериозното "духовно учение" което мога да посоча като най-безопасно е да нямаш астрално и ментално тяло, за да можеш да си останеш чист като дете.
Ако човек знае смисъла на живота, никога няма да почне да учи всякакви езотерични духовни практики. Най-великото духовно изкуство е Любовта ( не се шегувам, нито иронизирам). Ако някой духовен учител "изстреля" една лошотия срещу ученика на Любовта - ефектите са ужасни (в буквален смисъл) за ученика, даже и за духовния гуру. Ученикът на Любовта има едно много мощно всеоръжие - Духа, Законът на Истината. Духът който стопява лошите мисли на противника, но от друга страна те прави и абсолютно безпомощен и зависим от всички тези езотерични учения и духовни гурута! И ако учителя няма нищо друго в ума си освен егоизъм, значи и нищо няма да остане от ученика, нито от неговите приятели, нито от неговото семейство....

Малко дълго се получи румид. Знам, че на много хора няма да им се понрави написаното, но нали сме хора търсещи истината, трябва да има различни мнения.


..напротив,Алекс , благодаря за "дългото " мнение и се радвам ,че има и други като мен,осъзнали чрез опита си "вкуса на различните вода"...чудесно сте описал разликите...За мен практикуването на различни духовни практики е необходимо,колкото да усети всеки за себе си коя е най-подходяща за него ,или е "най-негова",иначе няма как да знае,ако не опита.....и когато това се случва внимателно и концентрирано задълбочено в себе си ,нещата лесно се подреждат и избора е лесен..имам познати ,които се хващат за всичко,което чуят....по едно и също време..почти хаотично и след това казват "това не работи" и се отказват и често пъти не успяват да усетят правилното за тях.. има и много методи ,които са за по-напреднали и това трябва да се осъзнава от всеки ,който търси своя начин,трябва да знае до къде се разпростират сегашните му възможности....наистина,за да започне да практикува Духовни практики,всеки първо трябва да изчисти Душата си и след това да започва стабилизирането и препрограмирането за новите вибрации....при мен нещата се подредиха от самосебе си сякаш,без да съм ги търсила ....идваха спонтанно и аз се възползвах точно от тази спонтанност/решението за Хуна прошката/....Също мисля,че целта на всички тези практики е да се изчисти Душата от всякакви предишни наслагвания и да продължи пътя си напред "чиста ,лека и свободна", както обичам да казвам,или по Вашему "чиста като дете " :)
Нека бъдем по-добри и да се усмихваме по-често :)
Аватар
румид
Търсещ истината
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2014, 17:48

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот star » 03 Мар 2015, 12:24

румид написа:
star написа:
Holydream написа:Поздрави и от мен! Моето мнение е, че няма никакъв повод и нужда от каквито и да е притеснения за нещо толкова естествено. Не бива да буди тревога и да се усеща като изолираност... Напротив! Всеки индивидуално има своя път на развитие и възприемане! Факт е, че такава промяна рано или късно почти винаги отключва нещичко и вместо болката и страданията би трябвало да бъде повод за радост! :) Неразбирането, неприемането, объркването и заблудата са неща, които почти всеки изживява, но то е нещо съвсем нормално. Изглежда промяната, израстването не ни се отразяват толкова добре, както бихме искали... :D Добре е да не се безпокоим толкова, вкопчени в миналото и да видим какво можем да направим по въпроса за сега... ;)


Преживяла съм същото:). Имаше един доста дълъг период, когато смених много работи и никой никъде не ме приемаше - нито работодатели, нито колеги.
Доста време се питах защо ...в едно от посланията на прехода, имаше една поредица на СаЛуСа, пишеше точно за това...че ще се наложи да прекратим
всякакви отношения и комуникация с хора, с които не сме на една вълна, и в една посока, така да се каже, и които са вкопчени за "стария живот" и старата епоха. Старото и новото се разделят и всичко, което не е любов, няма вече да има място, няма да може да се проявява в новите енергии...ако някой примерно
ти завижда, или го е страх, че ще му вземеш мястото, или те мрази просто щото ей така си мрази, такава му е нагласата...дори да искаш, няма да можеш да общуваш с него.

Има и нещо друго, което разбрах, също от опит: преди да практикуваш каквото и да е, трябва задължително да пречистиш тялото и ума си.
Ако практикуваш, без да си пречистил нервната система и ума, е опасно.


Привет,Звездичка:)...и при мен беше нещо подобно...налагаше ми се да контактувам с точно такива,описаните от теб хора- с низки енергии ,изпълнени със завист и недоброжелателност към околните...А аз съм тяхна противоположност- добронамерена и независтлива....мнооого различни енергетики ....Съдбата буквално ме сблъскваше с тези хора и аз не можех да избягам,бях в безизходица и търпях отношението им...и колкото повече практикувах моите духовни занимания,толкова по-силна беше тяхната злонамереност към мен...беше неописуемо тежък период в живота ми .
Някой ми спомена за Хуна прошката и аз се заинтересувах за нея и я открих..и я започнах..правех я с огромно желание/което ме кара да мисля,че ми е заложено свише да я направя/ ,30дни подред я повтарях по 3пъти,след кратка медитацийка.Приключих я преди 3дни .

И не знам дали от нея,или от всичките други неща,които правя духовни ,или щото астрологично сега имам период на чистене на стари взаимоотношения и ми е силно кармичен..или съчетание от трите фактора вкупом,но Промяната при мен дойде....от няколко дни нещата при мен силно се раздвижиха,старите ми колежки отново демонстрират приятелско отношение към мен ,но моето отношение вече е друго....вече не съм никак зависима от тях,както бях "преди"...така съм и в Обществото..ако до "преди " имаше голямо значение за мен отношението на Х към мен,вече не ми е толкова важно,защото не съм зависима от този Х и така вече отпадна проблемът "какво ще кажат хората" ,който до скоро беше валиден при мен....Усетих силата и значението на Съдбата ми и нуждата да ес отпускам спокойно в обятията й и да й вярвам...не насилвам нещата и сега те сякаш се нареждат отсамосебе си....Прекъсвам ненужни приятелства и отношения съвсем леко и без болка....чувствам се вътрешно спокойна и хармонична някак/а преди бях постоянно напрегната/.....според мен се препрограмирах:)Румид, станало е точно същото като при мене. Това също е описано в посланията на прехода, четох го преди около 3 години:
ще казвате това, което искате да кажете, без да ви интересува как ще бъде възприето. А негативът около вас, или който идва към вас, няма да ви засяга.
По това, което описваш, виждам, че това се е осъществило при тебе в отношенията с околните - да запазиш вътрешния си мир, и да не ти влияят толкова околните, да не си зависима. Не са могли да те понасят, защото принципно ниската вибрация не харесва високата, която за нея е недостъпна. Всичко негативно
е на ниска вибрация... добре е, че е станало така да не те засяга отношението на другите, това е важно, за да се съхраним, и да продължаваме по пътя в посоката, която сме избрали. Радвам се за тебе, винаги се радвам, когато видя, чуя, или прочета, да успява някой, с който сме в 1 посока.
star
Търсещ истината
 
Мнения: 22
Регистриран на: 25 Фев 2013, 18:45

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот kavlar » 29 Мар 2015, 21:35

Здравейте всички, които сте писали на Звездичка!
Дали и моите отношения с дъщеричките ми зазляват заради същите причини като при Звездичка?
Много ме боли!
Винаги се вглеждам в себе си, но когато чуеш тежки думи и то от детето си си задаваш въпроса "Дали не си живял напразно?"
Забравяш духовните си разбирания и търсения. Зная, че съм много различна, но съм майка и много ме боли. Къде съм сгрешила толкова много?
kavlar
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Мар 2015, 21:23

Re: Зазляват взаимоотношенията ми...

Мнениеот Holydream » 31 Мар 2015, 19:20

Привет, kavlar! Иска ми се да ви успокоя, като ви споделя, че в по-високите среди са убедени, че грешно няма! ;) Има само нужно... И не се живее напразно! Това е изключено, откъдето и да го погледнеш! Не зная никакви подробности и не бих могла да дам по-пълноценно мнение, но е факт, че при кръвни връзки разминаването в разбиранията наистина са по-болезнени... То е коктейл от интереси. Никак не е като при приятелите - сами да си ги избираме и по-лесно да променяме отношенията и връзките :) Промяната е за всички без изключение! Нужни са много любов, подкрепа и разбиране, за да преминем колкото се може по-плавно и леко през всичко това... Важно е да не се съмняваме в себе си и да бъдем силни, каквото и да се случва! Забелязвам, че масово не гледаме всеобхватно на нещата и пречупваме вижданията си само през нашите очи. Може би от там идва всичко. Знаем колко сме различни, всеки индивидуално възприема и чувства по различен начин нещата, но е хубаво и не бива да налагаме мнението си на околните и да изпадаме в ненужни крайности... Това е една тиха борба, собствен и личен вътрешен свят. Когато нещо не работи и не дава резултати, би трябвало да се опитаме да променим и нещо в себе си! Не бива да стоим на едно място, да се обвиняваме обезкуражени и вкопчени в негативното! Нужно е да проявим търпение и здраво да стоим на позицията си!
Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Назад към Духовно развитие

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron