от Ivo » 06 Юли 2021, 13:37
Религиите...
Създадени са от хора.
По този начин, за мен това означава само едно, те са за да служат на тези хора.
Някога, църквата (или съответните алтернативи в другите религии) е казвала кое, и как ще стане, това не е ли власт?
Това е модел на управление, човешката маса има нужда да и се казва какво да прави, това е факт, не е мое прозрение.
Преди време, когато нашите предци видели огън, те със страхопочитание бягали от него. Нормално, без знанието за това физическо явление, трябва да се пазиш.
Някъде там, не знам дали Прометей е отговорен, но тези малко хора които са узнали за силата на огънят, са станали шамани, или водачи, или както и да са ги наричали.
Тези хора, аз ще ги наричам шамани, са прозрели, че могат да вършат почти нищо, но да казват че правят чудеса, и по този начин те си осигуряват блага. Няма да ходят на лов, няма да излагат живота си на риск, няма да мръзнат във лютата зима, и така нататък - няма.
Вече имаме привилегия, а останалите да вършат гадната работа.
Разбира се, шаманът ще каже, аз ще ви пазя, ще държа огънят жив, ще е хубаво във пещерата, за това обаче, трябва да съм тук, и да правя своето вълшебство.
Това е логиката според мен, аналогията е винаги тази, просто се сменя концепцията, и се нарича по нов начин, било е религия, после политика, кой знае какво ще е новото заглавие.
Целта е само една, а именно управление на най-важният ресурс - човека.
Относно пандемията Mia, мисля по същият начин, това е управление на масите.
Излязоха какви ли не статистики, и справки, проучвания, за по духовните хора и усет с Висше.
Но ето вече второ лято, всичко се държи от този призрак наречен Корона 19.
Резултатите аз ги виждам, а вие?
Инфлацията тръгна, нали така?
Всичко започна да поскъпва, защо ли...
Не търся бог, защото той е създаден от хора, търся своят Създател, търся го във всичко що съм, що са околните, и що ме заобикаля, прозренията идват бавно, но знам ли за какво съм бил създаден?!
Знам, че няма нищо не логично, и то не говоря за нашата човешка логика, тя е по-скоро скромна.
Говоря за идеята, за нас, да сме, да творим, да се развиваме, за да сторим това което на свой ред ще е нужно.
Няма как да знаем каква е идеята на този свръх интелект, ама за сега, да си върша аз нещата, а ако е възможно, ще разбера.
Здраве и Обич!