Крион: притчата за двамата фермери и новата енергия

Ченълинг, Канализиране на информация от духовни водачи и висши същности, Крион, Плеяди, Хатори и др.

Крион: притчата за двамата фермери и новата енергия

Мнениеот NewAge.bg » 21 Сеп 2012, 14:18

Имало двама фермери. Всеки от тях притежавал нива, която можел да обработва сам, без чужда помощ. Но това отнемало цялото им време и те се трудели усилено, за да пожънат реколтата. И двамата фермери вярвали в Бог и почитали земята както подобава. Това създавало добро сътрудничество със Земята и те били възнаграждавани с добра реколта всяка година, и можели да изхранват себе си и семействата си. Една част от пожънатата пшеница използвали за себе си, а друга продавали на пазара, за да си осигурят продукти и изобилие. Живеели добре.
Един ден на нивите им се появил човек, който твърдял, че носи послание от Бог. И двамата фермери се заинтересували и изслушали внимателно съобщението: вестителят им казал, че били сърдечно обичани и че благодарение на усилената си работа били спечелили силата да увеличат десетократно реколтата си! Това бил техният подарък и сега притежавали силата да го осъществят. За да задействат новата сила, те трябвало само да пречистят старата пшеница, която растяла на нивите им. Трябвало да я стъпчат на земята, без да оставят нито стрък. Освен това трябвало да потърсят корените на плевелите и паразитите и да изхвърлят всички замърсители. Когато свършели, трябвало веднага да засеят нова реколта. В очакване на тяхната сила, вестителят им казал, че Бог сменял сезоните, осигурявал повече слънце и дъжд според нуждата и ги предпазвал от суша... като преподреждал компонентите на земеделието такова, каквото го познавали те, за да улесни използването на тяхната нова дарба.
Но това се случило през онова време от годината, когато предстояла жътвата. И двамата фермери имали високи класове, готови за рязане и продаване на пазара, което щяло да осигури препитанието им за цялата следваща година и щяло да им донесе парите, необходими за купуване на семена за следващата сеитба. И двамата фермери се колебаели да унищожат узрялата си реколта и да загубят сигурността си за следващия сезон. В края на краищата, какво лошо имало да я пожънат и да приложат новата сила по-късно? Това зърно, макар да било старо, било почти готово, а сеитбата била безсмислена по това време на годината. Всеки земеделец знаел, че семената нямало да поникнат сега.
Първият фермер разказал на семейството си за посланието и поискал съвета на близките си. След като обмислили чутото от вестоносеца, той и семейството му решили, че Бог не би им навредил, затова земеделецът унищожил узрялото живо по посочения начин и го стъпкал на земята. Пречистил почвата от всички плевели, изхвърлил ги внимателно и веднага засял отново нивата си.
Вторият фермер не повярвал на вестоносеца и се приготвил да пожъне реколтата както обикновено.
Малко след това започнали големи дъждове. Това стреснало и двамата земеделци, тъй като по това време на годината никога не валяло. Дъждът напоил посевите на първия фермер и удавил класовете на втория. След това задухал вятър, какъвто никога дотогава не било имало. Пшеницата на първия земеделец тъкмо покълвала благодарение на дъжда, затова вятърът не навредил. А онази част от реколтата на втория фермер, която се била спасила от проливните дъждове, била прекършена от вятъра.
Станало така, че пшеницата на първия фермер израснала в изобилие и с височина, за каквато той никога не бил и мечтал, и той се радвал безмерно на своята нова сила да жъне богата реколта... точно както бил предсказал вестителят. Вторият фермер изгубил старата си реколта и трябвало да изчака времето, когато можел да се ориентира към новите сезони и да посее следващата реколта, като се тревожел и притеснявал от новите, непредсказуеми промени в годишните времена.
Скъпи мои, какъв стар багаж внасяте в новата енергия, който би ви попречил да овладеете силата си? Протегнете ръка в сърцевината на вашия страх и измъкнете наградата... и продължете напред с живота си. Време е.
Newage.bg
Аватар
NewAge.bg
Администратор
 
Мнения: 11
Регистриран на: 18 Авг 2012, 08:46

Назад към Послания от висш разум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron