Здравейте! Аз съм нова в сайта и в тази наука фън шуй.По дата раждане съм дуй. Имам доста въпроси и имам нужда от помощ!
Започнах да чета една малка книжка, но там написаното е съвсем повърхностно залегнало и няма основните неща.
четох темата за къщата на това семейство което има кладенец.
Нямам компас, а искам да знам как да изчисля посоките без него?
Ще е нужно ли да премахвам 360 градуса от него след като измеря с компаса? Защото не съм добре с математиката.
Значи ландшафта е следният-Смолян, мястото е леко на нагорнище и се върви по един път, като отдясно на сградата като се гледа южно има улица, тоест се образува т зона и малката уличка отт води право към входа -не точно входа е 90 градуса като се завъртиме наляво от улицата... което не е хубаво.
Върху нашия блок има още един блок, но е с големината на нашия ,тоест няма кой знае какви пагубни последствия. не закрива блока. От към страната на входа което е единствен има издигната лека стена-зид от камъни и храсти около метър и 30 и дървета, поради което считам, че е правилно и благотворно. Отпред на около 400 м преминава река от предната -южна фасада, която идва отзад.
Ще ви опиша блока. 4 етажа има-ние сме на 2 етаж, което ми харесва че може да израстваме!Стълбите не водят директно на долу а има площадка на вс етаж.
От дясната страна сме на блока. Има 3 апартамента на етаж. Ние заемаме почти цялата дясна част погледнато отзад от входа.
Просто след продължително странстване при завръщане в тази къща се чувствам много добре, но баба ми, чийто е дома има много натрупани вещи и споровете ни са единствено затова ние с майка искаме да ги махнем, а тя не. Но когато се караме и двете са против мен? защо е така и как мога да се почувствам чрез слагане на предмети с водния елемент че това кътчее и мое? чувствам се изолирана и излишна, макар че се намирам в зоната на богатството.
Аз съм елемент вода....Майка ми елемент земя, а баба огън. Абе страшна работа. винаги баба и майка се защитават.
Аз съм потърпевшата, ако се опитам да ги накарам да изчистят и премахнат боклуците.
Примерно в гардероб в антрето има сметище стари кофи и прибори за хранене. В хола където спим с майка има купища ненужни вещи като стар и грозен грамаден шкаф бюфет за чаши и още едно легло, на което почина любомата ми прабаба.то е в края на хола и май попадаше в сектора смърт и ме плаши много като си го помисля. Трябва ли леглото да се изхвърли?. Под леглата е пълно с стари неща на баба ми.
Входа е от задната страна-мисля без компас, че е север, а лицето гледа на юг. Ориентирам се по изгрева на слънцето.
Схемата на апартамента ни е такава, че както се качваме от единствения вход, след края на стълбите входа се пада отдясно(отляво точно срещу нашата врата-гледано от вътре в къщи е входа на друга съседка-може би е ша, а в средата има друг апартамент),на етажа правиме 90 градуса завой и тогава влизаме. Тоест няма май ша че сме точно срещу стълбите вратата.... няма асаньор.
Аз се ориентирам по онова разположение, в което схемата наложена върху магическия квадрат се получава вратата е в долната част-около кариерата.
Хола е оцветен в прасковено на стените, с червени кувертюри, а аз се чувствам доста добре. В спалнята е оранжево и мн добре ми действаше когато учех.В кухнята 3 печки стоят до и срещу хладилника и заради това се караме. Сложих ваза с вода там. На масата като бариера.
При нас ако си представим че апартамента е квадрат или правоъгълник антрето заема най-в ляво долната част и е тясно, точно срещу него преди да завие на 90 градуса към спалнята и кухнята е вратата на хола-всекидневната. Средата на апарт. е пак антрето.
След това като завием вдясно на 90 градуса ляво на антрето е вратата на спалнята по завоя, а направо в края на коридора е кухнята.
И така се получава че всяка стая се застъпва за другата и е опора-едната стена е опора на др стена на стаята.
Като влезнем от антрето най в дясно е входа на банята, който опира в най-отдалечената стена на кухнята, а другата му стена опира в малкия гардероб на антрето, в който се държат общо казано само боклуци.
И се получи така че здравето дълголетието попада в спалнята, знанието е в коридора, както и мчаст от семейството. А хола се пада в богатство и малко от слава, спалнята слава и брак и гардероба долепен до гърба на банята е между здраве и кариера. наставници-в кухнята.
Искам да ми дадете следните насоки:
Как да засиля успеха и просперитета в работата, да намеря подходяща и печеливша работа?
как да оправя отношенията си и всички един с друг, без да се караме?
След като здравето е в салона до известна степен дали да слагам там пералня с горно зарежждане ,понеже другъде няма място?
Как да спечеля повече пари?
Къде да поставя кристали и какъв минерал?
как да привличам по-добри и потенцилни партньори? знам че се връзват 2 -ка червени връзки за бравата, в която се спи.
Искам също да знам как съответстват тези квадрати с онези другите, в които има 6 призраци, биг ша, и дали трябва да се гледа основно по кариерата семейството, или по другия метод с компаса?
Защото в книгата така са дадени примери, че човека уж оправя 3-4 къщи на приятели и по двата начина и ме опетла съвсем в думите си. хем вижда примерно здраве, хем казва къде са 6 призрака. А при нас сектора смърт горе долу се явява в частта преди вратата на хола, където коридора завива и там има огледало. това ме плаши и дори се притеснявам.
А ако си представим магическия квадрат в горната лява част аз имам бюро с компютър. Прекарвам много голяма част от времето там, като съм обърната с гръб към юг-прозореца. Спим с майка ми на ъглови легла, като моето е пак центрирано юг-север. Майчиното е запад исток. Има друго лгло , което е пак север-юг.
Въпроса ми е как трябва да спя, така че да ми е по-добре и как се води към посоката?
Промерно ако легна на майчиното легло(което края му сочи към вратата, а началото към стената -изток), накъде трябва да сочи главата ми за да е запад? Трябва да спя с глава към вратата за да е запад или обратното?
Къде е най-подходящо да сложа аквариум и шадраван мини с течаща вода?
Също така отляво и отдясно на хола има по 1 блок, но аз разбирам за лоша ша както по книгите пише остър ъгъл, а ъглите на блоковете са 90 гр.Това ша ли е?
И накрая ми препоръчайте подробна книга за ф.ш!
БЛАГОДАРЯ ИСКРЕННО!
С уважение: Марияна!