Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Как да използваме Фън Шуй в интериора и екстериора

Модератор: Банко Пиронков

Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот DuiMeri » 19 Мар 2013, 16:21

Здравейте! Аз съм нова в сайта и в тази наука фън шуй.По дата раждане съм дуй. Имам доста въпроси и имам нужда от помощ!
Започнах да чета една малка книжка, но там написаното е съвсем повърхностно залегнало и няма основните неща.
четох темата за къщата на това семейство което има кладенец.
Нямам компас, а искам да знам как да изчисля посоките без него?
Ще е нужно ли да премахвам 360 градуса от него след като измеря с компаса? Защото не съм добре с математиката.
Значи ландшафта е следният-Смолян, мястото е леко на нагорнище и се върви по един път, като отдясно на сградата като се гледа южно има улица, тоест се образува т зона и малката уличка отт води право към входа -не точно входа е 90 градуса като се завъртиме наляво от улицата... което не е хубаво.
Върху нашия блок има още един блок, но е с големината на нашия ,тоест няма кой знае какви пагубни последствия. не закрива блока. От към страната на входа което е единствен има издигната лека стена-зид от камъни и храсти около метър и 30 и дървета, поради което считам, че е правилно и благотворно. Отпред на около 400 м преминава река от предната -южна фасада, която идва отзад.

Ще ви опиша блока. 4 етажа има-ние сме на 2 етаж, което ми харесва че може да израстваме!Стълбите не водят директно на долу а има площадка на вс етаж.
От дясната страна сме на блока. Има 3 апартамента на етаж. Ние заемаме почти цялата дясна част погледнато отзад от входа.
Просто след продължително странстване при завръщане в тази къща се чувствам много добре, но баба ми, чийто е дома има много натрупани вещи и споровете ни са единствено затова ние с майка искаме да ги махнем, а тя не. Но когато се караме и двете са против мен? защо е така и как мога да се почувствам чрез слагане на предмети с водния елемент че това кътчее и мое? чувствам се изолирана и излишна, макар че се намирам в зоната на богатството.
Аз съм елемент вода....Майка ми елемент земя, а баба огън. Абе страшна работа. винаги баба и майка се защитават.
Аз съм потърпевшата, ако се опитам да ги накарам да изчистят и премахнат боклуците.
Примерно в гардероб в антрето има сметище стари кофи и прибори за хранене. В хола където спим с майка има купища ненужни вещи като стар и грозен грамаден шкаф бюфет за чаши и още едно легло, на което почина любомата ми прабаба.то е в края на хола и май попадаше в сектора смърт и ме плаши много като си го помисля. Трябва ли леглото да се изхвърли?. Под леглата е пълно с стари неща на баба ми.
Входа е от задната страна-мисля без компас, че е север, а лицето гледа на юг. Ориентирам се по изгрева на слънцето.

Схемата на апартамента ни е такава, че както се качваме от единствения вход, след края на стълбите входа се пада отдясно(отляво точно срещу нашата врата-гледано от вътре в къщи е входа на друга съседка-може би е ша, а в средата има друг апартамент),на етажа правиме 90 градуса завой и тогава влизаме. Тоест няма май ша че сме точно срещу стълбите вратата.... няма асаньор.
Аз се ориентирам по онова разположение, в което схемата наложена върху магическия квадрат се получава вратата е в долната част-около кариерата.
Хола е оцветен в прасковено на стените, с червени кувертюри, а аз се чувствам доста добре. В спалнята е оранжево и мн добре ми действаше когато учех.В кухнята 3 печки стоят до и срещу хладилника и заради това се караме. Сложих ваза с вода там. На масата като бариера.
При нас ако си представим че апартамента е квадрат или правоъгълник антрето заема най-в ляво долната част и е тясно, точно срещу него преди да завие на 90 градуса към спалнята и кухнята е вратата на хола-всекидневната. Средата на апарт. е пак антрето.
След това като завием вдясно на 90 градуса ляво на антрето е вратата на спалнята по завоя, а направо в края на коридора е кухнята.
И така се получава че всяка стая се застъпва за другата и е опора-едната стена е опора на др стена на стаята.
Като влезнем от антрето най в дясно е входа на банята, който опира в най-отдалечената стена на кухнята, а другата му стена опира в малкия гардероб на антрето, в който се държат общо казано само боклуци.
И се получи така че здравето дълголетието попада в спалнята, знанието е в коридора, както и мчаст от семейството. А хола се пада в богатство и малко от слава, спалнята слава и брак и гардероба долепен до гърба на банята е между здраве и кариера. наставници-в кухнята.
Искам да ми дадете следните насоки:
Как да засиля успеха и просперитета в работата, да намеря подходяща и печеливша работа?
как да оправя отношенията си и всички един с друг, без да се караме?
След като здравето е в салона до известна степен дали да слагам там пералня с горно зарежждане ,понеже другъде няма място?
Как да спечеля повече пари?
Къде да поставя кристали и какъв минерал?
как да привличам по-добри и потенцилни партньори? знам че се връзват 2 -ка червени връзки за бравата, в която се спи.
Искам също да знам как съответстват тези квадрати с онези другите, в които има 6 призраци, биг ша, и дали трябва да се гледа основно по кариерата семейството, или по другия метод с компаса?
Защото в книгата така са дадени примери, че човека уж оправя 3-4 къщи на приятели и по двата начина и ме опетла съвсем в думите си. хем вижда примерно здраве, хем казва къде са 6 призрака. А при нас сектора смърт горе долу се явява в частта преди вратата на хола, където коридора завива и там има огледало. това ме плаши и дори се притеснявам.
А ако си представим магическия квадрат в горната лява част аз имам бюро с компютър. Прекарвам много голяма част от времето там, като съм обърната с гръб към юг-прозореца. Спим с майка ми на ъглови легла, като моето е пак центрирано юг-север. Майчиното е запад исток. Има друго лгло , което е пак север-юг.
Въпроса ми е как трябва да спя, така че да ми е по-добре и как се води към посоката?
Промерно ако легна на майчиното легло(което края му сочи към вратата, а началото към стената -изток), накъде трябва да сочи главата ми за да е запад? Трябва да спя с глава към вратата за да е запад или обратното?
Къде е най-подходящо да сложа аквариум и шадраван мини с течаща вода?
Също така отляво и отдясно на хола има по 1 блок, но аз разбирам за лоша ша както по книгите пише остър ъгъл, а ъглите на блоковете са 90 гр.Това ша ли е?
И накрая ми препоръчайте подробна книга за ф.ш!
БЛАГОДАРЯ ИСКРЕННО!
С уважение: Марияна!
DuiMeri
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Мар 2013, 15:43

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот Банко Пиронков » 19 Мар 2013, 17:02

Марияна, вие май много сериозно сте се объркали.
Нека да започнем отначало.
Откъде сте сигурна, че рождената Ви триграма е Дуй? Ако това е така, няма как да сте елемент вода. Това пък може да означава, че не сте сметнали правилно и на останалите от семейството.
Доколкото разбрах, живеете с майка си и с баба си. Ако това е така, значи имате сериозен дисбаланс в посока превес на Ин. Оттам трябва да се започне.
Добра идея е да изчистите боклуците. Нещо, което не ползвате 1 г., приберете. Нещо, което не ползвате 5 г., може би е за изхвърляне, защото не е нужно.
В един дом няма как да има едновременно зона на богатството и сектор смърт, пък Вие да си смятате и триграмите. Това е пълна каша.
За начало - прочетете за книгите в сайта ми. Тези, на които оценката най-долу е 5 и 6, са добри и полезни книги, като се отчитат забележките.
По принцип, от книга не могат да се постигнат добри резултати, защото нямате критерии за достоверност и познания.
За компаса - прочетете още веднъж написаното в другата тема. Без компас, само по изгрева, няма да намерите нужните посоки. В някои от школите по Фън Шуй се отчитат посоки с точност до 1 градус. Сама разбирате, че не става на око.
ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ
www.feng-shui.bg
Аватар
Банко Пиронков
Фън Шуй консултант
 
Мнения: 22
Регистриран на: 13 Ное 2012, 10:04
Местоположение: София

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот DuiMeri » 19 Мар 2013, 17:57

Ами наиiтина е каша защото и в книгата не е обяснено как да се борави. А въпросния човек смесва ба гуа с магическите квадрати и смърт и призраците с другите неща и съвсем се обърках. Родена съм на 02 август 1983 година! Що не вярвате вие го изчислете, баба ми е родена на 13 април 1937 , а майка ми на 02 август 1959 г.
Аз питах за някоя книга коя да си купя? има една на Лин някоя си.
Според тази книга жени родени през 1983, 1911, 1956, 1920, 1929, 1938, 1947, 1956, 1975, 1992 са дуй! тоест благоприятна посока на запад! Може ли поне да ми отговорите на въпроса с леглото. Как трябва да спя?
Последна промяна DuiMeri на 19 Мар 2013, 18:01, променена общо 1 път
DuiMeri
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Мар 2013, 15:43

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот DuiMeri » 19 Мар 2013, 18:01

И съм воден глиган. Oа не сте се объркали вие;)
DuiMeri
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Мар 2013, 15:43

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот Банко Пиронков » 20 Мар 2013, 00:35

Отговарям в обратен ред - първо личните, защото така ми дойде съобщението в мейла.
DuiMeri написа: Родена съм на 02 август 1983 година! баба ми е родена на 13 април 1937 , а майка ми на 02 август 1959 г.


Вие сте 7 - Метал, майка Ви е 1 - Вода, баба Ви е 6 - Метал. Трите би трябвало да се разбирате според Петте елемента, но е нарушен по-висшият принцип. Има дисбаланс на Ин и Ян. Вие всички сте Ин.

За водното прасе (свиня, глиган) сега не мислете, защото то е по китайската астрология и се отнася за личностните взаимоотношения. Неразбирателството с роднините трябва да се търси там.
ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ
www.feng-shui.bg
Аватар
Банко Пиронков
Фън Шуй консултант
 
Мнения: 22
Регистриран на: 13 Ное 2012, 10:04
Местоположение: София

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот DuiMeri » 20 Мар 2013, 14:12

Благодаря ви -но тази скапана книга-фън шуй за апартамента тогава не струва нищо понеже дадените елементи за нас са разбъркани. Благодаря ви. Тогава незнам защо не се разбираме? Какви предмети трябва да сложим за да не се караме поне в хола и кухнята? Как да усилим ян в двете стаи?Благодарна съм ви!
DuiMeri
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Мар 2013, 15:43

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот Банко Пиронков » 20 Мар 2013, 15:02

Елементите, които определяме с методиките на Фън Шуй, влияят в интериора, а небесните стволове и земните клонки от астрологията пак са Петте елемента и Ин и Ян, но те са персонални.
Баланс на елементи се прави, като се оценяват съобразно присъствието си в интериора процентно в някое или в комбинация от своите характеристики: форма, цвят, същност (вкл. символ и изображение).
В дома трябва навсякъде да има на първо място баланс на Ин и Ян, на второ място е балансът на Петте елемента. Така че прочетете какво е Ян и се огледайте - има ли от всичко това в изобилие в дома ви. Вие сте три жени и това е прекалено много Ин. Може да бъде малко смекчено с повече светлина, топлина, метал, звуци, движение, топли цветове, изображения и др. неща, свързани с мъжкото начало.
Все пак, каквото и да правите в областта на Фън Шуй, влияете до 1/3 на живота си. Втората 1/3 зависи изцяло от Вас.
ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ
www.feng-shui.bg
Аватар
Банко Пиронков
Фън Шуй консултант
 
Мнения: 22
Регистриран на: 13 Ное 2012, 10:04
Местоположение: София

Re: Помощ за моята къща за нагласяне според фън шуй

Мнениеот kani1987 » 04 Авг 2022, 12:24

kani1987
Търсещ истината
 
Мнения: 30
Регистриран на: 06 Юли 2022, 08:23

Назад към Фън Шуй

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron