Какво е кармата?

Натрупване и отработване на кармата, планиране на инкарнацията

Какво е кармата?

Мнениеот loving_guides » 18 Сеп 2012, 13:50

Кармата е производна от само-просветлението и само-ориентацията. Това е процес в който вашите намерения и действия, които се отнасят до тези намерения могат да бъдат свързани със съзнателния ви опит, чрез творческите ви свойства.
Това означава, че кармата е функция чрез която на вашите намерения и действия се придават творчески свойства, защото вие сте творчески субект. Влиянието и последствията от тези действия въздействат на съзнанието ви. Това влияние се отразява обратно към вашето съзнание посредством закона на привличането, проявление, причина и следствие. Или казано общо това което правите на общото, общото ще ви го направи на вас, защото вие сте част от общото, част от единството. Това което правите на другите всъщност правите на себе си. Това е принципът на кармата. Кармата е функция, която ни напомня, че ние всички сме едно цяло.
Един пример за това е проблема с изхвърлянето от хората на токсични отпадъци в океаните. Те водят до мутирането или измирането на много морски видове. Това от своя страна променя и свойствата на самата вода, което в крайна сметка се отразява на нас. Това са последиците на действията извършени от човечеството. В резултат на тези действия някои водни видове и форми на живот са близо до изчезването, създавайки една празнина в цялата хранителна верига. Тази празнина нарушава хранителната верига във всичките океани. Като краен резултат на всичко това е наличие на химическо замърсяване.
Хората след това ловуват в океаните риба и други морски обитатели, които са замърсени и ги използват като източник на храна. Следователно ние поемаме същите токсични химически вещества, които се изхвърлят в океана. Това от своя страна води до нашата собствена мутация, деформация, болести и т.н. В същото време кислорода който идва от взаимодействието на слънцето с океана и растенията също влиза в контакт с токсичните материали и от там и въздуха който дишаме също става замърсен. Това също води до влошаване на човешкия биологичен организъм и пренася мутацията в бактериалния растеж и междувидовото пренасяне. Скоро хиляди други земни форми на живот за жертва на последиците от химическото замърсяване на клетъчно ниво.
Това може да се тълкува като божествено възмездие или религиозно ориентирана карма или просто като процеса на причината и следствието. Изборът на един въздейства на всички. Или обратно изборът на всички въздейства на отделния човек.
Съществува религиозно мотивирана концепция, че кармата е един вид вещество, което остава във всеки човек и се пренася от един живот в друг. Според тази концепция човечеството не може да достигне до възвисението, ако не заличат кармата си, чрез множество прераждания. Това не е задължително. Вместо това може да изберете нещо друго. Ако този избор е отново да се въплътите в човешка форма, то нека бъде така. Ако този избор е никога да не се прераждате отново, но да бъдете в услуга на движещата сила на еволюцията на единството по друг начин, то нека бъде така.
В известен смисъл вашия избор и действия в настоящия момент, диктува това което се случва в настоящето ви съзнание. Колкото повече вашите намерения и действия се развиват в рамките на по-високи любовни вибрации, повече възможности и опции ще имате в бъдеще. Това е така защото настоящите ви действия определят бъдещата реалност. Не може да изпитате реалност извън тази, която създавате сам за себе си.
Човечеството има огромната отговорност да се грижи за всички форми на живот на земята. Истината е, че ние всички сме едно цяло. Ако тази отговорност не бъде изпълнявана то кармата, причината и следствието или както искате да го наричате постоянно ще ви напомня, че всички сме едно цяло.
loving_guides
Търсещ истината
 
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:46

Re: Какво е кармата?

Мнениеот мой вариант » 13 Мар 2014, 09:42

Карма - това нещо реално ли е, или е просто някаква теория- инструмент, който инструмент в един момент човешките същества започват да използват, за да развиват някои неврони от мозъка си?
До известна степен, разсъждавайки /и вярвайки/ върху хипотетични неща, като например Кармата, човек може да развие доста области от мозъка си.
Обаче някои много реално преживяват минали прераждания - искам да ги питам точно тях, дали това им развива способността да проектират и своето бъдеще, или все още са отнесени по проекции в миналото.
Аз мисля,че мозъкът може да проектира бъдеще, но и минало /минали животи/. но в древността хората не са познавали функциите на мозъка. И когато мозъкът на някой е еволюирал до степена да проектира минали и бъдещи събития, те са си помислили,че са се прераждали .Според мен мозъкът може да създаде цяла реалност за вас - от минало до бъдеще, а както и да опитва да стои в настоящето.Но всичко това е мозъкът ви,а не вие.
Наистина ли вярвате в законите на карма, или вече сте осъзнали, че те са само средство. И като всяко средство са си нож с две остриета - зависи кой ползва ножа. Ако този нож, респективно теорията за карма, се ползва от Егото, то то същото това его ще изпозва тази теория, за да създаде за вас цяла история, от вашите минали животи до вашето бъдеще/пророчество/.
Всъщност реалният Аз никога не ползва теорията за карма, или коя да е друга теория...така че моето вътрешно предположение,че теорията за Карма може да се използва от егото и Аза отпадна в момента ,след като си го помислих.
И за мен остава засега следното: само Егото си твори живота чрез законите на Кармата, защото егото не познава реалността и са му необходими фалшиви теории, които да превърне в истински, да ги разпростре в минало и бъдеще за да изглеждат наистина риални, и да живее според това.
мой вариант
Търсещ истината
 
Мнения: 11
Регистриран на: 06 Мар 2014, 08:55

Re: Какво е кармата?

Мнениеот Holydream » 17 Юни 2016, 08:27

Кармата се оказва духовна еволюция чрез опознаване на себето и разширение на съзнанието. Това са нашите индивидуални собствени уроци, които трябва да научим чрез опитите си и личните избори. Егото не би могло да познава законите на кармата изцяло, трудно би се вписало в реалността... Може да е начин на растеж и израстване, но без самозабрава, че е сложно :) След толкова многото въпроси и безцелно лутане из съдбата, ето истината на поднос и моля не се хващайте за главата :) Споделеното, дори и болезнено, само може да помогне на мнозина в настоящия етап, особено на нас, българите ;)

Holydream
Търсещ истината
 
Мнения: 37
Регистриран на: 13 Ное 2013, 02:02

Re: Какво е кармата?

Мнениеот pepimili » 27 Юли 2016, 10:20

Много добре написано, дава доста поводи за размисъл. Няма как да избягаме от кармата и върху това е хубаво всеки човек да се замисли :)
Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх. https://premiumplast.bg/
pepimili
Търсещ истината
 
Мнения: 5
Регистриран на: 12 Юли 2016, 08:35

Назад към Карма, Прераждане и Минали животи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron