ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ВАШИЯТ ДВОЙНИК

Астрална проекция, Опитност извън тялото, Преживявания близки до смъртта, Осъзнато сънуване

ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ВАШИЯТ ДВОЙНИК

Мнениеот apostoloff » 30 Юли 2016, 05:39

ФЕНОМЕНЪТ, НАРЕЧЕН DOPPELGAENGERФеноменът на двойниците или допелгенгерите, както ги наричат парапсихолозите, е известен отдавна. При различните народи явлението има различно наименование. В Коми например ги наричат Орт. Това е “душа- сянка”, невидим двойник на човека, който се намира до него от рождението до смъртта.

Ортът се показва само в изключителни случаи, обикновено в навечерието на нечия смърт. Ако човек трябва да загине от огнестрелна рана, появата на орта съпътства звука на изстрела. По обстоятелствата на появата може да се съди за естеството на предстоящата смърт. Обикновено видимия за хорските очи орт се занимава със същото, което прави и двойникът му : цепи дърва, преде или люлее люлка. Ако при орта липсва главата, смъртта се счита за неизбежна. Когато призракът напълно съответства на човешкия облик, неговия двойник има шанс да избегне гибелта, ако успее да се ориентира правилно.

Обикновено контактът между двойника и оригинала завършва с това, че двойникът изчезва, а самият човек се подлага на някакво силно въздействие. Заради това сближаването помежду им е опасно. Интересен е случая с известния поет княз П. А. Вяземски. Веднъж той се връщал късно вечер в своята квартира на Невски проспект и видял ярка светлина в прозорците на своя кабинет. Когато влязъл, попитал слугата си : “Кой е в моя кабинет ?” Слугата отговорил, че няма никой и дал ключа на стопанина. Вяземски отворил вратата, влязъл и видял, че в дъното на стаята с гръб към него седи някакъв човек и пише нещо. Князът се приближил и иззад рамото прочел написаното, силно извикал, хванал се за сърцето и паднал. Когато се съвзел, не видял пишещия , а написаното взел и скрил. Това, което прочел било неговата тайна и той я отнесъл със себе си в гроба.

Гьоте пък срещнал своя двойник, докато яздел коня си. Двойникът също така яздел кон и идвал насреща му. Когато се разминали, великият поет изкрещял от ужас и припаднал.

Но двойниците идват при нас не само като предвестници за смърт, понякога го правят като предупреждение за опасност.

Тази история се развила по времето на Втората световна война с американския. По време на десанта в Нормандия американският сержант Алекс Грифит бил начело на дозор. Те приближавали към малка горичка и сержантът изведнъж видял на пътеката срещу горичката някаква фигура. Това бил точно негово копие- двойник, който усилено махал с ръце и изглеждало че крещи нещо, но думите не се чували. Било напълно ясно , че двойникът дава знак да спрат и Грифит дал команда да се върнат. Скоро се изяснило, че на мястото, където бил двойникът, имало устроена немска засада…

Какво представляват всъщност двойниците ? Неотдавна учените разкриха съществуването на т. нар. лептонни полета. Произходът им все още не е изучен. Все пак има прибори, които са способни да ги фиксират и показват при определени обстоятелства наличие на форми, външно доста приличащи на човек.

Тайното индийско учение, оформено преди векове утвърждава, че човекът е сложно същество, състоящо се от няколко тела. И освен физическото или, както те го наричат, грубо тяло– съществуват още три тела, вложени едно в друго като матрьошки.

Етерното тяло е дубликат на физическото и се явява негов енергиен двойник. Второто, астралното, е обител на чувствителността, въображението и животинските страсти. То мисли, но по-скоро чувствено, отколкото разсъдъчно. Благодарение на него се осъществяват такива спорни за науката явления като телепатия, съновидения, ясновидство.

Астралното тяло може да напуска физическата и етерната обвивки, които са неразривно свързани и да пътешества отделно. Най-ефирното тяло е мисловното, разумното тяло. Това подразбираме под думата душа. Халдейските магове споменават за две души – висша , разумна и низша, чувствена. Те считали , че тези души в обединено състояние се появяват във формата на различни призраци и подобие на животни. Гърците също признавали две души: разумна и чувствена. Древните египтяни също отбелязвали съществуването на човешки енергийни двойници. На своите барелефи дори изобразявали такива двойници, стоящи зад физическото тяло. Подобни възгледи поддържали и древните китайци, описващи 4 начала, съставящи нашата временна личност.

Един от уникалните случаи на създаден съзнателно двойник е забелязан през 1800 г. Тогава в Санкт-Петербург дошъл известният маг и фокусник Пинети. След демонстрацията на няколко фокуса на хипноза, му било предложено да се яви на следващия ден по обяд при императора, за да получи хонорара си.

Пинети поставил няколко условия. На охраната било заповядано да не пуска никого в двореца, даже ключовете от всички входове от дворцовия парк били сложени на маса пред царя. В 12 без 5 охраняващите доложили, че магът не е излизал от дома си. И въпреки това точно в 12 Пинети се появил в царския кабинет на срещата. “Вие сте опасен човек” – забелязал император Павел. “Само исках да развлека вас, Ваше величество”- отговорил Пинети.

Подобен случай бил регистриран през 1975 г. в Москва. В туристическата група от Вoронеж сред всички се отличавал посивял старец с пронизващ поглед и дълга брада. Постепенно туристите започнали да забелязват странни неща: виждали стареца едновременно на няколко места. По същото време, когато цялата група била на екскурзия ( в това число и загадъчния старец ), една жена решила да отиде в ГУМ да си купи нещо.

По пътя видяла стареца и се заинтересувала – не е ли привършил с екскурзията . Той отговорил, че не е завършила и че всички сега се намират в автобуса на път към ВДНХ. Тя доста се учудила на този отговор и вечерта разказала на мъжа си. Той бил още повече удивен и казал, че дядото през цялото време бил неотлъчно с тях и никъде не е отивал даже за минута. Старецът си спечелил славата на магьосник и всички се стараели да се държат на дистанция от него. На плахите им въпроси отговарял с шеги.

В деня на заминаването от Москва цялата група го видяла… как беседва със себе си ! Двойниците били еднакви до най-дребни подробности, както по външност, така и по дрехи. Тогава всички почнали да се успокояват , решавайки, че това са близнаци. Но какво било удивлението, когато пред очите им един от старците изчезнал , буквално разтваряйки се във въздуха !

Парапсихолозите съветват: ако срещнете своя двойник, не го гневете. Двойниците много се дразнят от силна музика; те не понасят цигарен дим и обичат оригиналът им да е с чисто тяло.

В заключение само това: нека да оставим на учените доказването или опровержението за съществуване на това така загадъчно явление…


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
Търсещ истината
 
Мнения: 40
Регистриран на: 12 Апр 2014, 07:25
Местоположение: София

Назад към Опитност извън тялото

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron